Haberler

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Açıklaması

Abone Ol

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Türkiye ne Avrupa başkentleri üzerinden ne de bu ülkenin elinde tutuklu bulunan bölücü başından medet umabilir."

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Türkiye ne Avrupa başkentleri üzerinden ne de bu ülkenin elinde tutuklu bulunan bölücü başından medet umabilir. Bu iktidarın part time terörle mücadele ederek ülkeyi getirdiği nokta maalesef burasıdır" dedi.

Uysal, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Kayseri'de Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Uysal, Türkiye'nin pek çok can alıcı, can yakıcı meselesi olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin meselelerinin demokrasinin dışında bir çözümü hiç kimsenin aklından geçirmeden yaşadığımız ızdıraplardan, kesintilerden, ara dönemlerden ders alarak büyük Türkiye'yi ortaya koyabilmek adına daha sağlıklı işleyen bir siyasal rejime ihtiyaç olduğu ortadadır" dedi. Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de cari açık olduğu kadar, ondan çok daha önemli olan demokrasi açığıdır. Var olan mekanizmanın Türkiye'nin temel meselelerine çözüm üretmekte yetersiz kaldığı ortadadır. Bunu düzenlerken Türkiye'nin meselelerini süratle çözecek ayarlarının yeniden yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bir imparatorluk bakiyesi olarak kolunu, kanadını kopartarak bu coğrafyaya sıkışmış olarak bir beka sendromunu zaman zaman yaşadığımız, bugün de 30 yıldır sürdüregeldiğimiz terörle mücadele vesilesiyle ve son dönemde yürütülen birtakım çalışmalar dolayısıyla insanlarımızın çok rahatsız olduğunu bizler de görüyoruz."

"TERÖRLE PART TIME MÜCADELE"

Türkiye'de terörle mücadele yapmış güvenlik güçlerini, meşru silah kullanma yetkisine sahip olan güvenlik güçlerini, terör örgütüyle eş değer hale getirebilme imkanına, düşüncesine hiç kimsenin sahip olmaya hakkı bulunmadığını ifade eden Uysal, "Türkiye ne Avrupa başkentleri üzerinden ne de bu ülkenin elinde tutuklu bulunan bölücü başından medet bekleyebilir. Bu sürecin terör örgütüne zaman ve zemin kazandırmaktan öte bir anlamı olmadığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Uysal, terörle mücadelede yürütülen süreçle birlikte Türkiye'nin hiçbir şekilde kabul edemeyeceği, PKK terör örgütünü bölgenin meşru temsilcisi haline getirebilecek, toplumsallaşma ve siyasallaşma zeminlerinin aşıldığını gördüklerini belirterek, "2001 yılında ekonomik anlamda dibe vurmuş bir Türkiye'yi, terörle mücadelenin zirveye çıktığı bir dönemde devralarak 30 yıla yaklaşan bir terörle mücadele sürecinin üçte birini kullanan bu iktidarın part time terörle mücadele ederek getirdiği nokta maalesef burasıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin komşu ülkenin 'birtakım terörist organizasyonlar' diye tabir ettiği organizasyonlara silah temin eder hale geldiğini savunan Uysal, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin kendi öncelikleriyle hareket ederek ülkenin birliği ve beraberliği üzerine siyaset yapan, sadece oyunu aldığı kitlelerin değil ama alamadığı kitlelerin de rızasını gözeten bir üslup ve anlayış içerisinde ülkenin ayarlarını yeniden yapacak, siyasi, iktisadi ve toplumsal konsültasyona ihtiyacı olduğunu bir defa daha ifade etmek isterim" diye konuştu.

Sivil anayasa çalışmalarına da değinen Uysal, "Masaya oturulmadan önce masadan önce kimin kalkacağı kurgulanmış bir anayasa uzlaşma sürecinden çıksa çıksa çok düşük profilli bir mutabakat çıkardı. Bugün onu bile yakalamakta zorlanıyorlar. Başkanlık sisteminin tamamen anayasa sürecinin iktidar partisinin kendi genel başkanının siyasi ömrünü uzatmak adına kurguladığı gerçeğiyle Türkiye'nin ihtiyacı olan düzenlemeleri yapabilme imkanının kalmadığını da ifade etmek isterim. Türkiye'nin siyasal sisteminden başlayarak cari siyasal sistemini dönüştürmediği, çözüm üretme kapasitesini yukarılara çekmediği takdirde kronikleşen bu meseleleri çözmekte yetersiz kalacağı ortadadır" şeklinde konuştu.

Konuşmasında Kayseri'nin, ekonomik büyüklüğü, tarihi geçmişi, bugün sahip olduğu beşeri sermayesiyle Türkiye'nin önemli merkezlerinden birisi olduğunu belirten Uysal, kadınların 8 Mart Kadınlar Günü'nü de kutladı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya da DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Gültekin Uysal Demokrat Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title