Haberler

DTP Van Milletvekili Üçer'den İlginç Açıklama

Abone Ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) Geçmesinin Demokrasi Adına Talihsizlik Olduğunu İfade Etti.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van Milletvekili Özdal Üçer, tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçmesinin demokrasi adına talihsizlik olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde DTP Erciş İlçe Başkanlığı binasına yapılan saldırının ardından incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Üçer, Ferit Melen Havaalanı'nda Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ve bir grup partili tarafından karşılandı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Uçer, Türkiye'de son dönemlerde olağanüstü gelişmelerin yaşandığını ve bunun en açık örneğinin ise tezkerenin TBMM'de kabul edilmesi olduğunu kaydetti. Tezkerenin kabul edilmesinin bir çok sıkıntının ortaya

çıkmasına neden olacağını iddia eden Üçer, "Bu tezkerenin kabul edilmesi başta demokrasinin geleceği açısından büyük bir talihsizliktir. Biz DTP olarak tezkerenin karşısındaydık. Bize diğer partilerden birkaç milletvekili destek verdi" dedi.

Üçer, Türkiye'nin bu aşamada böylesi bir harekatı kaldırmasının mümkün olmadığını kaydetti. Türkiye'nin burada kayıplarının çok büyük olacağını söyleyen Üçer, "Tüm sorunları demokrasi ve insan hakları ile çözüleceğine inanıyoruz. Biz demokratik hakkını kullanan tüm kesimlerden savaşa karşı durmalarını istiyoruz. Onları bu yolda mücadele etmeye çağırıyoruz."

21 Ekim 2007 tarihinde yapılacak olan referandum seçiminde ise 'Evet' oyunu kullanacakları ifade eden Üçer, bunu AK Parti'yi destekledikleri için değil, demokrasiye sahip çıkma adına yapacaklarını kaydetti.

(SER-ŞA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title