Haberler

Ekibim Zımba Gibi Olmalı Göbekli Adam İstemiyorum

Abone Ol

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA) KIRIKKALE Valisi Hakan Yusuf Güner, Sivil Savunma İl Müdürlüğü'nü denetledi.

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)

KIRIKKALE Valisi Hakan Yusuf Güner, Sivil Savunma İl Müdürlüğü'nü denetledi. Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşan Vali Güner, bu sırada kurtarma ekibine, "Benim ekibim zımba gibi olmalı. Göbekli adam istemiyorum" dedi.

Vali Güner, yardımcısı Fethi Yorulmaz ve Sivil Savunma Müdürü Sedat Günay ile birlikte Sivil Savunma İl Müdürlüğü'nde inceleme ve denetim yaptı. Güner bu sırada, "Benim ekibim zımba gibi olmalı. Göbekli adam istemiyorum. Ekiplerimiz sık sık spor yapıp, zinde kalmaları sağlanmalıdır" dedi. Telsiz konusunda daha hassas olunmasını isteyen Vali Güner, "Allah göstermesin deprem anında telefonların kesilmesi ile birlikte telsiz çok önemlidir. Bunun için de telsizlerimizin daha çok kuvvetlendirilmesi gereklidir. Bu konuda çalışmalarınızı yapın" dedi.

Yeni bir yapılanmaya gidildiğini de belirten Vali Güner, "İl Afet Acil Durum Müdürlükleri kuruluyor. Gerek binamız olsun, gerekse personelimizin kaynaşması olsun yeni bir yapılanma olduğu için oluşum aşamasında Özel idare binamızda gerekli yapılanma çalışmalarımızı yapıyoruz. Telsiz sistemimiz en üst düzeyde olmalıdır, tesislerimizi artırmalıyız" dedi.

Vali Güner, Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan 'Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR'nda da incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Vali Güner'e TIR içinde deprem anında neler yapılacağı konusunda bilgiler verildi. Güner, "Depremlere karşı mutlaka önlem alınmalı. Ev ve işyerlerinde bulunan dolap türü eşyalar duvara monte edilmeli. Evlerimizin ve işyerlerimizi yaptırırken depreme karşı daha sağlam yapılması gerekir. Genelde depremlerde fakirler ölüyor. Bunun nedeni ise riskli evlerde oturması. Riskli yapı stokunun ölümlere yol açmaması için tedbiri elden bırakmamak lazım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title