Haberler

Erdoğan, Köşk İçin Vekillerle Yaptığı Görüşmeleri Tamamladı

Abone Ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Konusunda Henüz Bir Karar Vermediğini Belirterek, "Ben Makam Mevki Peşinde Değilim. Benim İçin Önemli Olan Ülkem ve Partim" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda henüz bir karar vermediğini belirterek, "Ben makam mevki peşinde değilim. Benim için önemli olan ülkem ve partim" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Köşk adayını netleştirmek amacıyla milletvekilleriyle gruplar halinde yaptığı görüşmeleri tamamladı. Erdoğan, bakanlar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri dışındaki tüm milletvekillerinin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin görüşlerini aldı. Görüşmelerde aday olup olmayacağına ilişkin hiçbir sinyal vermeyen Başbakan Erdoğan, vekillerin "Köşk'e çıkın" veya "Başbakan olarak kalın" taleplerine karşılık da sessizliğini korumayı tercih etti. Bugüne kadar yapılan istişare toplantılarında milletvekillerinin büyük çoğunluğu Başbakan Erdoğan'a "Köşk'e çıkın" yönünde görüş bildirirken, bazı milletvekilleri ise partinin başında kalmasının daha doğru olacağını ifade etti.

Erdoğan'ın görüşmelerde milletvekillerine verdiği mesajlar şöyle:

"Hükümet olarak millete söz verdik, gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Bugüne kadar çok sayıda önemli projeyi hayata geçirdik. Daha yapacak çok işimiz var. Ben makam mevki peşinde değilim. Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık derdim yok. Benim derdim ülkem ve partim. Benim hedefim kişi başına milli gelirin 10 bin doları yakalamasıdır. Türkiye'nin bölgesinde güçlü ve etkili bir ülke olmasıdır. Bu sürecin sekteye uğramasından endişe ediyorum. Ancak henüz kararımı vermedim. Aday olurum veya olmam diye birşey demiyorum. Bu istişarelerin sonunda bir karara varacağız."

Erdoğan'ın, "Demirel ve Özal cumhurbaşkanı olduklarında partileri güçlenmişti. Siz de Köşk'e çıkın" diyen Tokat Milletvekili Ergun Dağcıoğlu'na ise, "O bir risk" cevabını verdiği öğrenildi.

AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Dülger de toplantıda yaptığı konuşmada, bazı liderlerin kudret sahibi olmayı arzu ettiğini, bazılarının ise makam sahibi olmayı arzuladığını ifade ederek, "Sizin kudret sahibi olmayı arzu eden bir yapınız var" değerlendirmesi yaptı.

İstanbul Milletvekili İnci Özdemir ise, Başbakan'ın Köşk'e çıkması yönünde görüş bildiren milletvekilleri arasında yer aldı. Özdemir, "İslam dünyasında daha etkili olmak için cumhurbaşkanı olun. İslam dünyasında başbakanlığınızdan ziyade cumhurbaşkanlığınızın daha etkili olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

(DA-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title