Haberler

Erdoğan talimat vermişti! Belediyeler borcunu araziyle kapatabilecek, ödemeyene haciz yolda

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li belediyelere rest çekerek "Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır" demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise belediyelerin SGK'ya olan toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirtmişti. Belediyelerin borçlarını ödeyememesi durumunda haciz yoluna gidileceği öğrenilirken isteyen belediyelerin borcunu arazi ile kapatabileceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirterek borç bildirimleri gönderildiğini açıklamıştı. Prim borçlarının tahsilatına ilişkin 2 aşamalı formül ortaya çıktı. Yeniden yapılandırma, taksitlendirme gibi seçeneklere rağmen, ödeme yapılmıyorsa, icra takipleri başlatılacak ve borçlar haciz yoluyla tahsil edilecek. İsteyen belediye borcunu arazi ile kapatabilecek.

"YENİ BORÇ BİRİKİMLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK"

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Ekim ayında Meclis açıldığında ise yerel yönetimler için yeni düzenlemeler de yolda. AK Parti kaynakları "Meclis açıldığında gündeme gelecek yeni düzenleme ile yerel yönetimlerin tahakkuk eden vergileri ile sosyal güvenlik primlerinin, idarelere ödenecek vergi gelirleri payından kaynakta kesilmesini istiyoruz. Böylece belediyelerin yeni borç birikimlerinin de önüne geçilmesini hedefliyoruz" dedi.

Yeni dönemde yapılacak düzenlemede, İl özel idareleri, belediyeler, bu idarelere bağlı kuruluşlar ve bunlara ait tüzel kişilerin gelir (stopaj) vergisi ve katma değer vergisi beyannameleri üzerine tahakkuk eden vergiler ile sosyal güvenlik primlerinin vadesini izleyen ayda bu idarelere ödenecek paydan kesilmesi düşünülüyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Vedat Işıkhan Politika Ekonomi Maliye Finans Finans Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (69)

Rzy Soft:

Araplara satılacak toprak arazi kalmayınca yeni bir yöntem keşfetmiş bizim satıcı uzmanları :)

Yanıtla118761
Etkili Xxxx:

Ağzımdan aldınız aynen öyle sata sata bitiremediler allah yedirmesin

22152
Muratsa:

Derdi bu zaten para degil ARAZI .araplara satacak daha cok araziiii.

Yanıtla93511
faruk merttürk:

Ama emekliye faydası olsun diye atmıştı bu adımı demi.

316
tarık:

Millette kaynak olarak geri dönen borcun biran önce ödenmesi gerek.

Yanıtla267108
internet cafe:

Hangi millet suriyeliler mi? Afgalarmı? Pakistanlılarmı yada tenleri koyu olan din kardeşlerimiz mi gerçi tenleri koyu olan kardeşlerimiz artık azınlığa döndü?

39169
Cavit:

devlette yiye yiye para kalmadı. formülü belediyelerde buldu. bundan sonra saraya biraz daha güzel menüler gelir....

Yanıtla56314
YalancıSavar:

Kardeşim iyi de Beleidesyeden adam emekli oluyor devlet maaş vermeye başlıyor. Ama emekli olan o kişinin sigorta pirimi 10 yıldır ödenmemiş. daha primi bile ödenmeden devletten emekli maaşı alıyor bu hak mı?

85114
Demir Han:

YalanciSavar Haklısın ama Bütün Belediyeler CHP ye geçince mi bu borçları kapatın uyarısı geliyor. 20 yıldır neden söylenmedi şimdi borçları kapatın deniliyor.

19146
by nokta :

Demirci han en borclu 25 belediyeden 24ü bedense sizden. İstanbul Ankara izmir şişli adana diye gidiyor sıralama sonuçta sgk alacağını istiyor. BİR SÖZ DERKİNE dürüst İNSAN borcuna çare dürüst olmayan bahane arar.

2913
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title