Haberler

Erzurum merkezli dolandırıcılık operasyonunda 39 şüpheli tutuklandı

Güncelleme:
Abone Ol

Erzurum merkezli 8 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 47 şüpheliden 39'u tutuklandı. Operasyonda sahte hesaplar ve siteler üzerinden vatandaşları dolandırdıkları tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 ruhsatsız tabanca, 124 fişek, bir miktar uyuşturucu, 168 bin lira, 49 cep telefonu ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Dolandırıcıların 'Bungalov' tuzağı

Erzurum merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu

ERZURUM - Erzurum merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda bungalov kiralama firmaları üzerinden vatandaşları dolandıran şebeke çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

"Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek, Üye Olmak ve Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medya hesapları üzerinden yasal bungalov kiralama firmalarının bilgileri kullanılarak açılan sahte hesaplar ve sitelerden vatandaşları dolandırdığı tespit edilen şahıslara yönelik Erzurum, Mersin, Adana, Gaziantep, Antalya, Tekirdağ, Batman ve Manisa illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda toplam 47 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların ikamet ve araçlarında yapılan aramalar neticesinde; 4 adet ruhsatsız tabanca, 124 adet fişek, 10.22 gr esrar maddesi, 8 adet uyuşturucu hap, 168 bin 50 TL para, 49 adet cep telefonu ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Gözaltına alınan 47 şahıs emniyetteki sorgularının ardından sabah saatlerinde Erzurum adliyesine sevk edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cep Telefonu Operasyon Erzurum Sosyal Medya Operasyon Operasyon 3.Sayfa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title