Haberler

'Genel Aftan Bahsetmek Gaflettir'

Abone Ol

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Ülkücü Şehitlerini Kullanarak Referandumda MHP Tabanından Olmak İstediğini Söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın ülkücü şehitleri istismar ederek referandumda MHP tabanından oy alacağını sandığını belirterek, "Ülkücülük adına 'evet'cilik oynuyorlar" dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na da isim vermeden sert çıkan Bahçeli, "Böyle bir ortamda genel aftan bahsetmek gaflettir" diye konuştu.

Devlet Bahçeli partisinin Balıkesir mitingindeki yaklaşık 5 bin kişiye yaptığı konuşmasında, referandum kampanyasındaki kutuplaşmaya dikkati çekti. İktidarın gerilim politikası izlediğini, milleti önce laik- antilaik, inanan- inanmayan diye böldüğünü kaydeden Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın şimdi de '36 etnik unsur tekerlemesi' ile etnik temelli bölücülüğü cesaret verdiğini, etnik temeli bölünme politikasında ısrar ettiğini ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan'ı referandumda halkı kandırmak için cephe yaratmakla suçlayan Bahçeli, "Referandumda 'hayır' oyu vereceklere darbeci, 'evet' oyu vereceklere de demokrat diyor. Önüne çıkana 'Tercihini belirle' diyor Tercihini söylemeyene de 'Bertaraf olursun' diyor. Bunun neresi demokrat?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan'ın 'sivil darbe' peşinde olduğunu ileri süren Bahçeli, 1982 Anayasa'nde bugüne kadar 15 değişiklik yapılarak 85 maddesinin değiştirildiğini hatırlattı. Bahçeli, referandumda 29 maddenin oylanacağını ve iktidarın bunu 12 Eylül'ü yerle bir etmek olduğunu söylediğini hatırlatarak, "O zaman Anayasa'nın 85 maddesini değiştirenler 12 Eylül'ü ezdi geçti" dedi. Bahçeli, Anayasa değişikliğinde Meclis'te uzlaşma aramayan iktidarın, bunu milleti nohut, mercimek, sabunla kandırarak yapacağını sandığını kaydetti.

"GİZLİ GÜNDEMLERİ VAR"

Başbakan Erdoğan ve partisinin gizli gündemleri olduğu için uzlaşmadan kaçtığını ileri süren Bahçeli, birinci gizli gündemin demoratik açılım, kardeşlik projesi gibi tepkilere göre adını değiştirdikleri 'PKK açılımı' olduğunu söyledi. MHP'ye göre bu açılımın 'Yıkım projesi' olduğunu belirten Bahçeli, "Bu yıkım projesinin hukuki zeminini bu anayasayla hazırlamaya çalışıyorsun. PKK'nın taleplerini karşılayabilecek yasaları çıkaramak için anayasa değişikliği yapıyorsun" dedi.

Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yapısınının değiştirilmek istenmesi nedeninin hem PKK açılımını yapmak hem de yolsuzlukların hesabını vermekten kaçmak olduğunu ileri süren Bahçeli, "8 yıldır hanedanlarıyla yoldaşlarıyla milletin kanını sömürenler, çayın taşıyla iki kuş vurmaya çalışıyor. Birincisi, PKK verdiği sözü yerine getirmek, ikincisi Yüce Divan'dan başını sıyırmak" dedi.

Anayasa değişikliğindeki diğer maddelerin bu gizli gündemin üzerini örten örtü olduğunu kaydeden Bahçeli, "Balıkesirliler 12 Eylül referandumunda o örtüyü yırtın" dedi.

PKK İLE İŞBİRLİĞİ YAPAN KİMLER

Başbakan Erdoğan'ın, oruçlu ağzıyla MHP'yi PKK ile ruh ikizi olarak gösteridğini belirten Bahçeli, "Bu terbiyesizliğe ve edepsizliğe bakınız. MHP bölücü terörin karşısında son kanını verinceye kadar karşısında olacak. Peki PKK ile işbirilği yapan, görüşen, pazarlıkları yapan kimler. Bir gün bunların hepsi açıklığa kavuşacak. Cenabı Allah bana iktidarı nasip ederse o gün bunların hesabını soramazsam, seni Yüce Divan'a göndermezsem namerdim" dedi.

Başbakan'ı korkunun sarıdğını ve 13 Eylül'ü düşündüğünü anlatan Bahçeli, "Gece yatamıyor sabaha kadar fitme fesat ve kandırmanın peşinde koşuyor. Aydın'da Adnan Menderes'i, Eskişehir'e Hasan Polatkan'ı, Samsun'da Kurumahmutoğlunu, Sivas'ta Yazıcıoğlunu istismar ediyor. Ülkücü şehit Pehlivanoğlu'nun son mektubunda milliyetçilikle ilgili sözleri dışarı çıkartarak okuyor, sonra yutkunuyor, ekrana bakıyor, boncuk boncuk ağlama rolü yapıyor. Karşısında sulu gözlü ne kadar AKP'li var alayı birden ağlamaya başlıyor" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

Devlet Bahçeli konuşmasının son bölümünden isim vermeden genel af ve seçim barajıyla ilgili açıklamaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Bahçeli, "Hayır kampanyasını yürüten siyasi kurumlar dikatli olmalı. Milletin hassasiyetine özen göstermeli. PKK talebiyle açılım paketinin uyum sağladığı bir ortamda genel aftan bahsetmek gaflettir. Barajın aşağı çekilmesi ikinci gaflettir. Sözüm birilerinedir. Herkes de bu manada haddini bilmelidir" dedi.

Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN- BALIKESİR- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title