Haberler

"Büyükşehir Ordu'ya Bol Geldi"

Güncelleme:
Abone Ol

CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör, Ordu'nun Büyükşehir olmasına rağmen ilçe ve uzak mahalleleri ile Büyükşehir konumuna hazır olmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Osman Güngör, Ordu'nun Büyükşehir olmasına rağmen ilçe ve uzak mahalleleri ile Büyükşehir konumuna hazır olmadığını vurgulayarak, "Büyükşehir gömleği bize büyük geldi. Belediyeler ağlama duvarına döndü" dedi.

Osman Güngör yaptığı açıklamada, Ordu'nun nüfus çoğaltmasıyla Büyükşehir olduğunu ancak gelinen noktada Büyükşehir kriterlerinin hayata geçmesiyle birlikte halkın mutsuz olduğunu ileri sürdü. Güngör, "Gelinen 6 aylık süreçte görüldü ki, mal ve hizmet sunumundaki fiyat artışları halkın tepkisini çekti. Özellikle faturalandırmalara bakıldığında Akkuş'un Salman mahallesiyle Ordu'nun Akyazı mahallesi, Mesudiye'nin en uzak köy dediğimiz mahallesi ile ekonomik yönden gelişmiş Altınordu ilçesi ile aynı tutuldu. Sahil ve yüksek kesimler arasındaki sosyoekonomik gelişmişlik düşünülmeden tüm hizmetler aynı faturalandırma yapıldı" diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 309 milyon liralık yol ihalesinin parasını çıkarmak için kabarık faturalar geldiğinde her şeyin daha net ortaya çıkacağını belirten Güngör, "Burada yerel yöneticilerin çok fazla hareket kabiliyeti olmaz. Çünkü nüfusun kadar para alıyorsun. Ordu Büyükşehir ama 1, 2 milyonluk nüfusa sahip büyükşehirlerle aynı seviyede tutuluyor ve vergi gelirlerinden yüzde 5 pay alıyor. Oysa Ordu'nun vergi geliri çok düşük. Böyle bir ortamda yerel yöneticilerin yapacağı fazla bir şey yok. Bu sebeple belediyeler bir zaman sonra ağlama duvarına dönecek. Zaten yavaş yavaş ağlama duvarına dönüyor" şeklinde konuştu.

Bu zorluklar sebebiyle Belediyelerin yeni yerel gelir kaynaklarını hareket geçirmek zorunda olduğunu belirten Güngör, başta büyükşehir olmak üzere belediyelerin yatırımcıları bölgeye çekmek zorunda olduğunu vurguladı. Güngör, şöyle konuştu: "Belediyeler yeni gelir kaynakları oluşturmak için çalışma yapmak zorunda. Düşünün ki, İstanbul'da bir otoparkın bir saatlik bedeli 10 lira iken Ordu'da 3 lira. Arada büyük bir gelir farkı var. Bu sebeple yerel yöneticiler oturmayacaklar, yatırımcılar nasıl çekilir, yatırımlar nasıl yapılır bunun için çalışacaklar. Küçük bir örnek vermek gerekirse, Ordu Üniversitesi'nin kazandırılmasında bu şehirde iktidarında muhalefetin de herkesin emeği vardır. Bugün üniversitede 12 bin öğrenci var. Bu 12 bin öğrenci şehir ekonomisine canlılık veriyor. Bu 12 bin öğrenciyi şehir merkezinden bir anlık alın bakın ekonomi nasıl çöküyor. Dolayısıyla yeni gelir kaynakları derken bu tür yatırımların şehre çekilmesi ve yerel yöneticilerin bu konuda aktif olması gerekir." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Osman Güngör Akyazı Akkuş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title