Haberler

HDP, İzmir'de İki Adayı Listeden Çıkardı

Güncelleme:
Abone Ol

Halkların Demokrasi Partisi, İzmir'de iki milletvekili adayını listeden çıkardı. Liste dışı kalan Ferhan Ademhan, "Suçlusu kimse gereği yapılacak." dedi.

HDP, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) siyasi partilere 24 Nisan'a kadar tanıdığı milletvekili listelerinde değişiklik yapabilme hakkını kullanarak, İzmir'den 1. Bölge 2. sıradan aday gösterilen Anadolu Birliği eski Genel Başkanı Ferhan Ademhan'ın ve aynı bölgeden 4. sıra adayı Mustafa Yalçıner'in adaylığını düşürdü.

İki önemli isim HDP'nin İzmir'deki adaylarının tanıtım gününde listeden çıkartılırken, liste sıralamalarında ise bazı değişiklikler yapıldı.

"BUNUN SUÇLUSU KİMSE GEREĞİ YAPILACAK"

Liste dışı kalan Ferhan Ademhan, konunun aile içi bir mesele olduğunu ifade etti. Konuyu genel merkezle görüşeceğini kaydeden Ademhan, "Genel merkezle ve Yüksek Seçim Kurulu ile konuşup neticeye varacağız. Bir şeylerden emin olmam lazım ki gereğini yapabileyim. Bunun suçlusu kimse gereğini yapabileceğimden emin olabilirsiniz. Partimse partim, ona göre öğrenip daha ayrıntılı bir açıklama yapacağım. Olabilir ya insanız bizim de hatamız olabilir. Benim tarafımdan bir kusur yapılmışsa tabi ki susarım. Kolay değil, iki federasyon bir konfederasyon, 34 tane federasyondan istifa edeceksem bir bedeli olacak." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yüksek Seçim Kurulu Mustafa Yalçıner Ferhan Ademhan İzmir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (32)

bir millet uyanmalı mhp:

eşkıya heryerde eşkıyadır

Yanıtla4662
YorumMobil-IOS:

Teröristlerin yeri meclis değildir

Yanıtla5423
okanmobilWeb@haberler.com:

Eşkiyadan hukumdar olmaz

Yanıtla4325
ASİ GENCmobilWeb@haberler.com:

Suclu demirtas hadi git neyapacaksin gorelim

Yanıtla3529
serdarmobilWeb@haberler.com:

Ben kürdüm ama kesinlikle hdp lilere güvenmiyorum.

Yanıtla3826
can çıkar,huy çıkmaz:

adamlar çatacak kimse bulamazlarsa, kendilerine saldırıyorlar. bunlara bir yıl bağımsızlık versen ikinci yıl bizi barış gücü olarak göreve davet ederler.

Yanıtla2833
DecertesmobilWeb@haberler.com:

Silah eşittir hdp-pkk,gerisi yalan,birde agızlarında Demokrası kelimesi yok mu tam bir komedi yahu,,,,,

Yanıtla2222
DIYAR:

biji biratiya gelan

Yanıtla1816
ihbar edi yorum:

seni listeden apo çıkarttı. git apoyu vur. sen de kurtul, memlekette kurtulsun.

Yanıtla1518
Mazlum halkamobilWeb@haberler.com:

SÖZ VERIYORUM BU DEFA OYUM HDP YE.HDP INSANA INSAN MUAMELESI YAPTİĞİ IÇIN TÜRKIYE DE SEVILMIYOR.DOĞRU KONUŞANI 99 KÖYDEN KOVARLAR.

Yanıtla1019
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title