Haberler

HDP'li Vekile "Terör Örgütü Propagandası" Yapmaktan Soruşturma

Güncelleme:
Abone Ol

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan iki ayrı soruşturma başlatıldı.

Hdp Van Milletvekili Tuba Hezer hakkında, Van Cumhuriyet Başsavcılığı 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan soruşturma başlattı.

YÜRÜYÜŞ SONRASI YAPTIĞI AÇIKLAMALAR İŞ AÇTI

Ankara'da 28 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının faili terörist olduğu ileri sürülen Abdulbaki Sömer için Van'da kurulan taziye evini ziyaret eden HDP Van Milletvekili Tuba Hezer hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Hezer, hakkında Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle 15 Şubat'ta düzenlenen yürüyüş sonrası yaptığı konuşma nedeniyle de 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan ayrı bir soruşturma açıldığı belirtildi.

DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASI İSTENECEK

Başsavcılık, Hezer'in üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğuna karar verirse Anayasa'nın 83'üncü maddesine istinaden, 'dokunulmazlığının kaldırılması' talebinde bulunacak. Hazırlanacak fezlekenin de TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Başsavcılığı Tuba Hezer Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (7)

ŞEKO:

KANIT VARMI DEVLET EMMİ?VAR TABİ KARŞIDAN KARŞIYA GEÇERKEN ÖNCE SAĞA SONRA SOLA BAKTI ÖNCE SAĞA BAKMASI GEREKMEZMİYDİ. :)

Yanıtla1515
dagdelen Mobil-ANDROID:

Çok beklersiniz bu hükümet ten dokunulmazlığı kaldırmasını akp nutuk atmaya devam vatan millet diyip vatandan beyhaber bunlar

Yanıtla921
ahmet:

her lafınız idam allahtan korkmuyor sunuz faşitler

Yanıtla147
Yasin TRMobil-IOS:

Yaa reis şu işe bi el bu hayinlere idam istiyoruz idam bak Özgürlükler ülkesi dediğin Amerika'ya birisi adam öldürüyorsa idam veriyor bunlar bir değil bin insanımızı şehit ettiler, kürt halkına eziyet ettiler, eee neden idamı getirmiyorsun bırak AB ye bi 5 sene geç girelim ama bu hayinleride asalım. Sonra yine yine kaldır idamı bu hayinlersiz girelim AB ye

Yanıtla01
can türk:

siz hdp sevdalıları gerçekten yönetiminizin barış özgürlük kardeslik istedigine inanıyormusunuz. sizler anadilde eğitim verilse bu iş çözülür mü sanıyorsunuz. sizce hdp gerçekten doğu insanının hakkını mı savunuyor. milletvekillerinin kaçı kürt kaçı ermeni kaçı zaza biliyor musunuz.

Yanıtla10
Adınızı Yazın:

osman kardeş onlarda Müslüman tipi varmı hiç

Yanıtla01
vanli:

hdp vatan hainidir.hdp den nefret ediyor lanetliyoruz.millet eğilmez herkes salim olsun.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title