Haberler

İngiliz Akademisyen Stephenson Karar Çıkmadan Sınır Dışı Edilmiş

Güncelleme:
Abone Ol

İngiliz Akademisyen Chris Stephenson'in avukatı, "Müvekkilimle ilgili sınır dışı etme kararı yok. Yasal olarak bildirildi." açıklamasında bulundu.

İl Göç İdaresi'nin, savcılığın sınırdışı edilmesini istediği, önceki gün de Türkiye'den ayrılan İngiliz akademisyen Chris Stephenson'la ilgili henüz bir karar vermediği, akademisyenin Türkiye'ye giriş yasağının olmadığı ortaya çıktı.

SORGULAMADA YASAK ÇIKMADI

Stephenson'un avukatı Cemal Polat'a gönderilen yazıda, "Birleşik Krallık uyruklu Christopher James Kenneth Stephenson isimli yabancının giriş yasağı olup olmadığı ile ilgili yazınız Müdürlüğümüze ulaşmış olup; yapılan Göç Net sorgulamasında bahsi geçen yabancının aktif olan Türkiye'ye giriş yasağının bulunmadığı anlaşılmıştır" denildi.

"YASAK OLMADIĞI YAZILI OLARAK GÖNDERİLDİ"

Süreçle ilgili bilgi veren avukat Cemal Polat, "Savcılığın sınır dışı talebinde bulunması üzerine bir süreç başlatıldı. Sınırdışı edilip edilmeyeceğine Valilik karar vereceği için Chris bu kararı ya nezarette geçirerek bekleyecekti ya da İngiltere'ye gidecekti. O da ailesiyle birlikte İngiltere'ye gitti. Biz de Valiliğe başvurarak Chris'in hakkında giriş yasağı talebine itiraz ettik. Bugün bizi telefonla arayarak Chris'in Türkiye'ye giriş yasağının bulunmadığını bildirdiler. Daha sonra talep etmemiz üzerine Türkiye'ye giriş yasağının bulunmadığını yazılı olarak bize gönderdiler" dedi.

ÖRGÜT PROPAGANDASI YAPMAKTAN SINIR DIŞI EDİLMİŞTİ

İngiliz akademisyen Chris Stephenson gözaltındaki akademisyenlere destek olmak için gittiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda çantasındaki Nevruz bildirisi gerekçe gösterilerek gözaltına alınmış, 'Örgüt propagandası yapmak" suçunu işlediği iddia edilmişti. İngiliz akademisyeni serbest bırakılan savcılık, sınır dışı edilmesini talep etmiş, bu talep nedeniyle Chris Stephenson İl Göç İdaresine götürülmüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cemal Polat İstanbul Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (36)

..:

adamın cebinde hdp newroz deveti cıkdı diye sınır dışı edildi terörist dediler madem hdp terörist neden mecliste ve ayrıca newroz yasal bir etkinlik adam oraya gitse nedfen suçlu oluyor ve bu insan 15 yıldır bu ülkede yaşıyor karısıda türk vatandaşı türk yani sonradan gelmedi bilip bilmeden yazmayın herzamanki gibi Şamanist barbarlar

Yanıtla3320
Vatandaş:

Doğru yazmışsın. Hukuk un ismi var. Hukuk ne gezer ülkede. . .

28
Şamanistler sucsuz:

Şamanistlere laf ettirmem kardesim , onlar doga ile barisik , ibadetlerini doga ya saygi gösterip yapan kisilikler. Eger insanlar geldikleri yeri unutup baska bir seye inanip yanlis davraniyorlarsa bundan neden Şamanistler suclu olsun.

16
KILIÇ:

HERHANGİ BİR ÜLKEYE GİDEN KİM OLURSA OLSUN O ÜLKENİN KANUNLARINA UYMAK ZORUNDA BU AKADEMİ YARATIGI TERÖRİST OLMUŞ ÜLKEMDE HAYİNLİK YAPIYOR GEBERTMEK ZAZIM.

Yanıtla1531
KILIÇTAN KESKİN:

EVT KANUNLARA UYMAK ZORUNDA. . . AMMMA YA DEVLEYİ YÖNETENLER KANUNLARA UYMUYORSA. . YA DA KANUN ADI ALTINDA ZULÜM YASALARI ÇIKARIP İNSANLARA O SÖZDE KANUNLARLA ZULMEDİYORSA O ZAMAN BU KANUNLARIN ESİRİ Mİ OLACAZ YA DA HER ONURLU VE ŞEREF SAHİBİ İNSAN GİBİ BUNA İTİRAZ MI ETCEZ?_

17
45:

Turkiye akademisyenlere cehennem oldu kacmayipta ne yapsin !

Yanıtla2316
gercekciii:

bak bu gece uyuyamam ne acıklı bir durum

Yanıtla2612
beyin ister:

dunyadan haberi olmiyanlar cok iyi yatarlar yatmaya devam

20
Ayran:

Muz cumhuriyetine dönmüş ülke, mafyavari bir şekilde ülke yönetiliyor. İstemediğini hapse ataar, istemediğini ülkeden kovar, istemediğini öldürür, millette mal mal bakar.

Yanıtla2112
komik olduk:

Sarayliya yalakalik yapalim derken, biraz abartmis yetkililer;-)))

Yanıtla1615
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title