Haberler

İran'dan Arap Birliği Genel Sekreteri'nin Açıklamalarına Tepki

Abone Ol

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Afham, Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi'nin, "İran, Arap ülkelerinin içişlerine müdahale ediyor" şeklindeki açıklamalarını "sert bir dille" eleştirdi.

İran, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'nin, bir gazetede yer alan ülkeyle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Bakanlık Sözcüsü Merziye Afham, Arabi'nin bir gazeteye verdiği röportajında " İran, Arap ülkelerinin içişlerine müdahale ediyor" şeklindeki sözlerini eleştirdi.

Söz konusu röportaja şaşırdıklarını ve Arabi'nin bu sözlerini İran Dışişileri Bakanı Cevad Zarif'e de illettiği yönündeki açıklamasını yalanlayan Afham, "Dışişleri Bakanımız ile Arap Birliği Genel Sekreteri arasındaki görüşmelerde böyle bir konu hakkında değerlendirme yapılmamıştır" ifadelerini kullandı.

Afham, açıklamasında "İran İslam Cumhuriyeti, diğer ülkelerin iç işlerine karışmaya her zaman karşı çıkmıştır. Bölge sorunlarının çözüm yolu, ikili ilişkiler ve diyaloğla mümkündür. Bu gibi gerçek dışı açıklamalar, sorunun çözmüne katkı sağlamayacaktır" görüşlerine yer verdi.

Arabi'nin Beyrut merkezli El-Hayat Gazetesi'nde dün yer alan röportajında, İran'ı "Arap ülkelerinin içişlerine karışmakla" suçladığı ifade edilmişti. İran'ın "Suriye'de çözümün bir parçası olması gerekirken sorunun bir parçası olduğunu" savunan El-Arabi, İran'ı buna son vermeye çağırmıştı. El-Arabi'nin bu görüşlerini New York'ta Birleşmiş Milletler toplantıları sırasında İran Dışişleri Bakanı Zarif'e de ilettiğini söylediği kaydedilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Dışişleri Bakanlığı İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title