İş Adamları MHP'nin Ana Muhalefet Olmasını İstiyor
MÜSİAD, Bir İktidar Partisinin Kapatılmasının, Hak ve Özgürlerin Kapatılması Anlamına Geldiğini Söyleyerek, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Ana Muhalefet Yapmasını İstediklerini Dile Getirdi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Cemil Tekin, bir iktidar partisinin kapatılmasının, hak ve özgürlerin kapatılması anlamına geldiğini söyleyerek, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ana muhalefet yapmasını istediklerini dile getirdi.
MHP Bursa Milletvekili Hamza Hamit Homriş ve İl Başkanı Arif Demirören, MÜSİAD Bursa Şubesi'ni ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulundu. MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Cemil Tekin, suni gündemlerin bırakılarak, ekonomiye ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti. Reel sektöre önem verecek muhalefet anlayışını geliştirmek istediklerini ifade eden Tekin, "İş adamı, iktidar partisinin kapatılmasından korkacaktır. Paranın ülkeden çıkmasından korkacaktır. Bu iktidar partisinin kapatılması değil, hak ve özgürlüklerin kapatılmasıdır. MHP'nin önünde ciddi bir ana muhalefet olma şansı var. Necmettin Erbakan'ın kayıp trilyon davasında yer yerinden oynamıştı. CHP'nin kayıp trilyon davasında ise kimseden çıt yok. Tuhaf tuhaf faturaları gündeme getirmeye başladılar. MHP bunun üstüne gitmelidir. İktidarın başarısında ana muhalefetin önemi fazladır. Etkili bir muhalefet, etkisiz iktidardan daha iyidir. Dernek olarak MHP'nin ana muhalefet yapmasını istiyoruz. Reel sektör, artık devletin gücünü yanında görmek istiyor" dedi.
Milletvekili Homriş ise, Türkiye'nin çok badireler atlatan genç bir cumhuriyet olduğunu anlatarak, toplumun her katmanında sıkıntılar olduğunu söyledi. Sıkıntıların AK Parti'nin kapatılma davasıyla ilgili olmadığını, AK Parti'den önce de sıkıntıların olduğunu hatırlatan Homriş, 2002-2007 yılları arasında dışarıya ödenen faizin 184 milyar dolar olduğunu dile getirdi. MHP İl Başkanı Arif Demirören de MÜSİAD'ı yakından takip ettiklerini işaret ederek, "İnsanın yaşaması için savaş etmesi gerekir. Ekmek mücadelesi de bir savaştır. Vergisini veren sanayicinin her yerde 'Biz herkese eşit mesafedeyiz' demesini anlamıyoruz. İş adamları neden çekiniyor? Siyaset bu kadar mı kötü? Esnaf, vatandaş, iş adamı nedense çekiniyor. Herkes bir taraf olmak zorundadır. Eşit mesafede duruyoruz diye bir şey yok. Ülkenin geçinebilmesi için, muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi için ekonominin iyi olması gerekir. Ekonominin ruhu da paradır. Bu ruhu sağlayan iş adamları taraf olmaktan çekinmemelidir. Geldiğimiz nokta, 1920'lerden çok daha kötü değil. O zaman milli mücadele ve milli birlik vardı. Bugün de milli mücadele var ama milli birlik yok. Kurumsal mücadele tek başına yetmiyor. O yüzden devlet ve millet aynı pencereden dünyaya bakarsa meseleler çözülebilir. Parti kapatılmasına elbette karşıyız" diye konuştu.
Şube Başkan Yardımcısı Hasan Çepni ise, CHP'nin klasik muhalefet yaptığını, ancak kendi tabanına hitap edebildiğini vurgulayarak, MHP'nin yüzde 75'lik kesimin dinleyebildiği bir parti olduğunu, bu yüzden çok görevler düştüğünü sözleri ekledi.
(OMR-ÖZ-Y)