Haberler

"İstesek en az 10 vekil gelir" sözleri CHP ile İYİ Parti'yi karşı karşıya getirdi

Güncelleme:
Abone Ol

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın "Biz istesek İYİ Parti'den en az 10 milletvekili CHP'ye gelir" şeklindeki sözleri İYİ Parti cephesinde büyük rahatsızlık yarattı. Günaydın'ın sözlerine tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, "Bu açıklama ne siyasi etiğe ne de nezakete sığar. Bu nezaketten yoksun açıklamaları kınıyorum" dedi.

Siyasette normalleşme adımlarının konuşulduğu şu günlerde CHP ile İYİ Parti arasındaki tansiyon bir hayli yüksek... İki parti arasındaki son sürtüşme CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın konuk olduğu programda sarf ettiği sözlerden sonra patlak verdi.

"BİZ İSTESEK 10 MİLETVEKİLİ CHP'YE GELİR"

Konuk olduğu TV100 ekranlarında son istifalarla birlikte sandalye sayısı 35'e kadar düşen İYİ Parti'ye yüklenen Günaydın, "Biz istesek İYİ Parti'den en az 10 milletvekili CHP'ye gelir. Ama bizim derdimiz skor yapmak değil" dedi.

'İstesek en az 10 vekil gelir' sözleri CHP ile İYİ Parti'yi karşı karşıya getirdiCHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın

"BU NEZAKETTEN YOKSUN AÇIKLAMALARI KINIYORUM"

CHP'li Günaydın'ın açıklamalarına İYİ Parti cephesinden tepki gecikmedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "CHP'nin bir grup başkanvekilinin yaptığı 'İstesek İYİ Parti'den en az 10 vekil CHP'ye gelir ama biz skor peşinde değiliz' açıklaması ne siyasi etiğe ne de nezakete sığar. Millet iradesini siyasi bir şımarıklığa yormak en başta o iradeye zarar vermek anlamına gelir. Türkiye yıllardır kibirden, egodan ve nobranlıktan çekerken aynı alışkanlığın burada da görülmesi endişe vericidir. Bu nezaketten yoksun açıklamaları kınıyorum" ifadelerine yer verdi.

'İstesek en az 10 vekil gelir' sözleri CHP ile İYİ Parti'yi karşı karşıya getirdiİYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu

"GÜÇ ZEHİRLENMESİNE KAPILDIKÇA..."

Günaydın'ın açıklamalarına bir tepki de İYİ Parti Teşkilat Başkanı Hasan Toktaş'tan geldi. Günaydın'ın açıklamasına "Siyaset sadece skor yapmak değildir, biraz da edeptir, biraz da nezakettir" diyerek gönderme yapan Toktaş, şu ifadeleri kaydetti: "Doğrudur. Siyaset sadece skor yapmak değildir, biraz da edeptir, biraz da nezakettir ve aslında memleket ülküsüdür. Güç zehirlenmesine kapıldıkça siz, siyasi nezaketi elden bırakıyorsunuz sayın Gökhan Günaydın. Bu açıklamanızı esefle kınıyorum."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Gökhan Günaydın Buğra Kavuncu Milletvekili Özgür Özel İYİ Parti Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (17)

VEFA:

İyi parti kendini fesh edip CHP'ye katılmalıdır. Yol aynı, duruş aynı ne gerek var iki ayrı partiye...

Yanıtla36100
VEFA:

Reis Sarı Meral'le boşuna görüşmedi. Reis de farkında ki İyi Parti dağılıyor. Herkes batan gemidekilerin peşinde...

448
VEFA:

DİP NOT:Reis Sarı Şener'le boşuna görüşmedi. İYİ PARTİ DAĞILIYOR..

525
Ahmet YILMAZ:

Doğru bence de aynılar lakin o iki partinin patronları buna izin vermez zira onların inanışına göre sözde sağ görüşlü milliyetçi duruşlu bir partide her ihtimale karşı olmalı ki ne koparırsak o bloktan kar olur anlayışı içerisindeler taban sağ görünüp sol vuranlar yani reel olarak Koray aydınla musavvat yada Buğra her kimse işte özgür ün hiç bir farkı yok patronlar açısından görevleri aynı aslında

02
T.C. Vatandaşı:

Sanki hiç parti değiştirmiyorsunuz Ak parti kurucu üyesi Abdüllatif Şener son dönemde CHP Milletvekiliydi, A Parti olmuş, B parti olmuş çok sorun değil, Millet İçin Çaba sarfedin.

Yanıtla642
VEFA:

CHP'den çıktınız. Başlangıçta size destek olunarak çıkmanız hataydı. Şimdi tekrar yuvaya dönersiniz. Hiçbir beyis yok bunda, telaşa kapılanlar, koltuğunu koruma telaşında...

Yanıtla635
Sedat Açıkgöz:

sanki gitmiyor gibi konuşuyor

Yanıtla239
Bilirkişi:

Başarısız partiler direk kapatılmalı. Gereksiz yere oy bölüyorlar.

Yanıtla428
Serdar Yılmaz:

Alırken iyiydi ama değil mi? O zaman konuşsaydınız madem.

Yanıtla126
ZİYA BAŞKAN:

iyi parti var mı ya siyaset sahnesinde Türk vatandaşları iyi parti'yi biliyor muydu Meral abla iyi parti'yi bitirdi

Yanıtla617
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title