Haberler

Erdoğan: Yangına müdahalede geç kaldılar, hesap vermesi gerekenler yerel yönetimlerdir

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Orman yangınlarıyla mücadele konusunda CHP'li belediyelere tepki gösteren Erdoğan, "Yangına müdahalede geç kaldılar, hesap vermesi gerekenler yerel yönetimlerdir. Muhalefet belediyeleri iş yapmak yerine, yangın gibi bir meselede dahi siyaset yapma peşinde koşmaktadır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'in Ahlat ilçesinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. CHP'li belediyelere orman yangınları üzerinden tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet belediyeleri iş yapmak yerine, yangın gibi bir meselede dahi siyaset yapma peşinde koşmaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ahlat ve Malazgirt'i ziyaret ederek Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabinesini topladı. Toplantı, 2 saat 20 dakika sürdü.

Erdoğan: Muhalefet belediyeleri iş yapmak yerine, yangında bile siyaset yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkanlığımızda 21 yıl sonra ilk defa Ankara dışında yapılan tarihi Kabine Toplantımızla Ahlat'a ve Malazgirt'e verdiğimiz ehemmiyeti göstermiş olduk." ifadelerini kullandı.

"TARİHİMİZİN EN GÜÇLÜ YEŞİL VATAN ORDUSUNA SAHİBİZ"

Geçtiğimiz hafta başta İzmir, Manisa, Muğla ve Bolu olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde çıkan orman yangınlarını gündemine alan Erdoğan, "Halihazırda filomuzda bulunan 27 uçak, 105 helikopter, 5 binden fazla kara aracıyla tarihimizin en güçlü Yeşil Vatan ordusuna sahibiz." dedi.

Erdoğan: Yangına müdahalede geç kaldılar, hesap vermesi gerekenler yerel yönetimlerdir

"YANGINA MÜDAHALEDE GEÇ KALDILAR"

Yangına müdahale konusunda muhalefet belediyeleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yangına müdahalede geç kaldılar, hesap vermesi gerekenler yerel yönetimlerdir. Muhalefet belediyeleri iş yapmak yerine, yangın gibi bir meselede dahi siyaset yapma peşinde koşmaktadır. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Yangının, depremin, doğal afetin partisi olmaz. Muhalefetin her konuyu siyasallaştıran bu çarpık bakış açısını bir an önce terk etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara da uyarıda bulunarak "Sıcakların etkisini sürdüreceği 15 Eylül'e kadar dikkatli olmaya devam edelim. Yüzde 90'ı insan kaynaklı orman yangınları konusunda hassasiyet gösterelim." şeklinde konuştu.

Erdoğan: Yangına müdahalede geç kaldılar, hesap vermesi gerekenler yerel yönetimlerdir

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Politika

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Recep Tayyip Erdoğan Orman Yangınları Politika Siyaset Kabine Kabine Bitlis Bitlis Güncel Kabine Dünya Ahlat Ahlat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (52)

VEFA:

Orman yangınları en etkili yangın uçakları, helikopterleri ile söndürülür.Asıl sorumlu da bakanlıktır. Yine de belediyeler ellerinden geleni yaptı. Haksızlık etmemek lazım!...

Yanıtla113882
Tutankamon Hoca:

kendinin jetleride dahil 18 ucağı var yangın söndürme ucağı alsaydı ülkeye

15252
Hek Tor:

Bu haber iyi oldu yav, ben unutmuştum orman yangınlarına müdahalenin belediyelere ait olduğunu... Tarım ve Orman Bakanlığı'nın görevi olduğunu söyleyenler haltetmişler. O bakanlık, ormanların çeşitli yollarla, en çok da maden arayanlarca telef edilmesine BAKAN bakanlıktır sadece...

475
Salih Kandıralı:

Hiçbirşey demiyorum. Nutkum tutuldu. Şeytan kıskanmıyorsa ben de bir halt bilmiyorum.

Yanıtla60751
Sebahattin Yakar:

iyi oldumu kendileri kötü oldumu belediye oh vallahi iyi

Yanıtla55596
suleyman altıntaş:

Belediyeler kendilerindeyken aynı senaryoları gördük bir kere bile yerel yönetimler suçludur demedi. Şimdi yerel seçimde kaybettiği için muhalefete geçen yerel yönetimleri suçluyor. Hala yangın uçağı almadınız ama suçlu yerel yönetimler !! Kendi sonunuzu kendi elinizde hazırladınız herkes yaptığı hataların bedeli eninde sonunda öder.

Yanıtla40569
Sezgin Sezgin:

Tek suçlu belediyeler.. Belediyeler Yangın söndürme uçak ve helikopterleriyle bölgeye gec müdahale ettiler..Her şeyide devletten beklemeyin

11829
MASUMANE3438:

kendi belediyelerinizin kaç adet yangın söndürme uçağı var Allah aşkına yaa eleştirirken insan biraz düşünür...

Yanıtla44518
Yasin Şenol:

Heykel konser vermekten başka bi haltmı yapıyorlar

15722
bekir yapici:

YASIN SENOL bilmiyorsan yorum yapmayacaksin orman yanginlarindan tarim ve orman bakanligi sorumludur belediye degil ancak yardim edebilir ama bu seferde il ilce icindeki yangina müdahale edecek arac ve personeli olmaz veya yetersiz kalir.

335
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title