Haberler

Kadem Ekşi, Maltepe Belediyesi Aday Adaylığını İlan Etti

Abone Ol

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla belediye başkanlıklarına talip olan isimler kendilerini göstermeye başladı.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla belediye başkanlıklarına talip olan isimler kendilerini göstermeye başladı. Maltepe Belediye Başkanlığı'na AK Parti'den aday adayı olan Kadem Ekşi, dün Maltepe Grand Cevahir Otel'de düzenlediği toplantıyla projelerini halka ve basına anlattı. Maltepe'nin CHP yönetimindeki son beş yılını kayıp yıllar olarak değerlendiren Ekşi, "İnanıyorum ki Maltepe halkı seçimde kırmızı kartı CHP'ye gösterecek" dedi.

"YAŞANILABİLİR BİR MALTEPE"

Ak Parti'den Maltepe Belediye Başkan aday adayı olan Kadem Ekşi, Maltepe'yi daha yaşanılabilir bir hale getirmek için çalışacaklarını söyledi. Maltepe'nin akıl tutulması yaşamadan, sinerji içinde çalışacak bir ekibe ihtiyacı olduğunu söyleyen Ekşi, "Biz Maltepe'de aşkla sevgiyle bir yürüyüş başlattık. Bu yürüyüşü taçlandıracağımız projeler ve hizmet, insan ve çevre odaklı bir Maltepe'yle yola çıkarak bunları harmanlamaya çalışıyoruz" dedi. Ekşi ayrıca, "Maltepe İstanbul'un denize kıyısı olan en büyük güzel ilçelerinden biridir. Bu şehre ve insanına adil ve sürdürülebilir bir şekilde değer katarak hizmet etmek bizim tek gayemizdir. İstanbul büyüyor ve bir dünya şehri oluyor. İstanbul'la beraber Maltepe'de büyüyerek üretilen değerden hak ettiği payı daha fazlasıyla almalıdır" ifadelerini kullandı.

"CHP VAADLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ"

CHP'nin 5 yıl önce seçim beyannamesiyle insanlara sunduğu projelerin hayata geçirilmediğine dikkat çeken Ekşi, şunları söyledi: "Burada bir akıl tutulması var. Gerçekten hizmetlerden tamamen yoksun bir çalışma dönemi içerisinde kaybedilmiş 5 yıl var. Yeniden Maltepe'nin tüm zenginliğini insan kaynağını bu akıl tutulmasından arındırarak hizmetle Maltepe'nin tanışması gerekiyor. Maltepe'nin yeni bir hamleyi yakalaması gerekiyor. Bugün vaat edilen ve yapılmayan işleri görüyoruz. 5 yıl önce CHP'nin seçim beyannamesiyle insanlara sunduğu vaat ettiği projeler hayata geçirilmemiş durumda. Biz bu dağınıklığı ortadan tamamen kaldırmamız gerekiyor. Biz insanları hizmetle tanıştıracak bir çözüm odaklı çalışmayı süratle hayata geçirmemiz gerekiyor. Maltepe 600 bin nüfuslu bir ilçe ve ciddi sorunları var".

"MALTEPE CAZİBE MERKEZİ OLACAK"

5 yıllık dönemi yeni bir çıkış dönemi olarak planladıklarını ve Maltepe'yi İstanbul'un cazibe merkezi haline getireceklerini ifade eden Jeofizik Mühendisi Kadem Ekşi, " Maltepe'de yeni bir meydana ihtiyaç var. Sıkışan bu trafiği insanların evlerine işlerine ulaşımda kaybettiği bu zamanı minimum düzeye çekmek boynumuzun borcu. İnsanların bu daralan mekanlarını yeniden açmamız gerekiyor. Yeni merkezler inşa edeceğiz. Yer altı otoparklarıyla insanların yaşamını kolaylaştırmamız gerekiyor. Önümüzdeki 5 yıllık dönemi yeni bir çıkış dönemi olarak planlıyoruz ve Maltepe'yi gerçekten İstanbul'un cazibe merkezi olması noktasında hareketimiz var" şeklinde konuştu.

Ayrıca Kadem Ekşi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 100 trilyon üzerinde kaynak olarak aktardığı yeni bir sahil düzenlemesine CHP'nin karşı çıktığını ve yatırımın ilçeye gelmemesi için mitingler düzenlendiğine dikkat çekti.Ekşi, "8 kilometre sahille denize bağlantımız var. Büyükşehir belediyemizin 100 trilyon üzerinde kaynak olarak aktardığı yeni bir sahil düzenlemesi var. Bu Avrupa'nın en büyük yeşil alanı düzenlemesi. Tüm Maltepelilere hizmet edecek bir alana CHP karşı çıkıyor, bu yatırımın gelmemesi için mitingler yapıyor ve CHP yönetimi bu yatırımın ilçeye kazandırılmasının önünü tıkıyor. Ama buna rağmen hükümetimizin ve Sayın Kadir Topbaş'ın iradesiyle bu çalışma Ocak ayında Maltepelilerle buluşacak. İnanıyorum ki Maltepe halkı seçimde kırmızı kartı bu karşı çıkan iradeye gösterecek" dedi.

"BİLGİYE DAYALI SİYASET VE AVRUPA STANDARTLARINDA HİZMET"

AK Parti hükümetinin demokratikleşme, yeni bir sivil anayasa oluşturulması, yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele, yasakların kaldırılması gibi politikalarının, yerel düzeyde desteklenmesi gerektiğini belirten kadem Ekşi, "Hükümet çalışmalarına, ülkemizin kalkınma ve büyüme reflekslerine büyük bir etkinlik kazandıracağını düşünüyorum. 2014 seçimleri, bu hedeflere varılmasında Maltepe için önemli bir dönemeçtir. 5 yıllık bir dönem için gösterilecek adayların bu vizyona sahip olmaları, ülkemizin ihtiyacı olan dönüşümün gerçekleşmesi için elzemdir kanaatindeyim. AK Parti'deki belediyecilik anlayışımız, kısaca, bilgiye dayalı siyaset ve Avrupa standartlarında hizmettir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Maltepe Belediyesi Kadem Ekşi Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title