Haberler

Kafalar Karıştı, Açıklamalar Değişti

Güncelleme:
Abone Ol

Anayasa Kararı CHP'de Kafaları Karıştırdı. CHP'li Bazı Vekiller Açıklamalarını Değiştirdi

Anayasa Mahkemesi'nin, Anayasa paketi ile ilgili kararı CHP'de farklı yorumlara neden olurken, bazı milletvekilleri de ilerleyen saatlerde açıklamalarını değiştirdi. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek de, "Anayasa Mahkemesi ile HSYK'nın yapısını düzenleyen iki madde düşmedi" diyerek ilk açıklamasını düzeltti.

Anayasa Mahkemesi'nin kararı ilk dakikalarda bazı CHP'li vekillerin yüzünü güldürdü. CHP'li bazı vekiller, itiraz ettikleri iki maddenin düştüğü yönünde açıklama yaptı. Ancak ilerleyen saatlerde bazı milletvekilleri ilk açıklamalarını düzelten değerlendirmede bulundu.

İlk açıklamasında, "HSYK'nın yapısı ile Anayasa Mahkemesi'nin yapısını düzenleyen maddeler referandum dışı kalacak" diyen CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, daha sonra açıklamasını değiştirerek, "İki madde düşmedi. Sadece küçük düzeltmeler yapıldı. Dağ fare doğurdu" dedi.

-"REFERANDUM HÜKÜMETE GÜVENOYLAMASINA DÖNÜŞECEK"-

Özyürek, 12 Eylül'de yapılacak referandumun hükümete güvenoylamasına dönüşeceğini ve CHP'nin bu yönde bir kampanya yürüteceğini belirterek, şöyle dedi:

"Anayasa Mahkemesi'nin kararı yargının siyasallaşmasını önlemiyor. O nedenle 12 Eylül'de biz, bu pakete halkımızdan "hayır' demesini bekleyeceğiz. Halkımıza diyeceğiz ki, "Hukuk devletinden yanaysanız, yargının siyasallaşmasına karşıysanız bu pakete hayır deyin' diyeceğiz. Sonuç itibarıyla bu oylama da, bu referandum da; "AKP'den memnun olanlar evet' desin "AKP'ye karşı olanlar hayır' desin şeklinde bir kampanyaya yürüteceğiz." (ANKA)

(MG/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title