Kalecik Belediye Başkanı Ulusoy: Şaraba Karışamam
Kalecik'te seçimi kazanan AK Parti'li Ulusoy, bir önceki seçimde yaptığı açıklamaların aksine, "Şarapla uğraşmak benim ne haddim ne de hakkım" dedi.
2009 yılındaki yerel seçimlerde Ankara'nın Kalecik ilçesine AK Parti'den belediye başkan adayı olan ve 'Dünyaca bilinen Kalecik Karası üzümünü sadece şaraba indirgemek doğru değil. Pekmez ve marmelat olarak da kullanılabilir' açıklamasıyla dikkat çeken Filiz Ulusoy, 5 yılın ardından 30 Mart Yerel Seçimlerinde, partisinin yüzde 25 olan oy oranını yüzde 57'ye çıkararak seçildi. Ulusoy, ilçenin ilk kadın belediye başkanı unvanını da böylelikle almış oldu.
"KALECİK ÜZÜMÜNÜ ŞARABA İNDİRGEMEK DOĞRU DEĞİL, MARMELAT DA OLABİLİR"
"Bir önceki seçimde "Dünyaca bilinen Kalecik Karası üzümünü sadece şaraba indirgemek doğru değil. Şarap kadar pekmezin de diğer ürünlerin de marka olması için çalışacağım. Şarabı içen var, içmeyen var. Oysa pekmezi günün her saatinde herkes tüketebilir. Kalecik Karası'nın dünya çapında marka haline gelmesi için çalışacağım.Pekmez ve marmelat olarak da kullanılabilir" diyerek gündeme gelen Ulusoy, bu sözleriyle tartışma yaratmıştı. O dönem seçimleri kaybetmesinde bu sözlerin etkisi olmadığını belirten Ulusoy, tam tersi halktan destek gördüğünü iddia etti. Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu olan 35 yaşındaki başkan Ulusoy, o günden bugüne yaşadıklarını ve Kalecik projelerini Hürriyet'e anlattı:
"ŞARABI İÇEN VAR İÇMEYEN VAR"
Bu 5 yıllık arada, partimin Ankara il yönetiminde görev aldım. Ayrıca Başbakanlık'ta Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde görev yaptım. Halen bekârım, bunun siyasetle ilgisi yok. Kader diyelim, kısmet olmadı. Ankara'da yaşasam da aslen Kalecikliyim. Hem Kalecik'in merkezinde, hem de köyünde bağ evimiz var. Ben geçen seçimlerde Kalecik Karası üzümünün yeterince tanınmadığını anlatmaya çalıştım. Sözlerimin arkasındayım. Kalecik'te vatandaşlarımız bu üzümün şarap olarak kullanılmasından memnun değiller. Hatta şikâyetçiler, mevcut şarap fabrikalarının ilçeye ekonomik olarak bir katkısı yok. Kendi bağlarını ekiyorlar. Mütedeyyin insanlar da rahatsız oluyor.
"KALECİK KARASI'NI EKONOMİK FAYDAYA DÖNÜŞTÜREMEDİK"
Kalecik Karası'nı ekonomik faydaya dönüştüremedik. Ben o yüzden 'Pekmez ve marmelat yapılabilir' demiştim. Şarapla ilgili tartışmaya girmek istemiyorum. Çünkü AK Partili olunca zaten herkes önyargıyla karşılıyor. Şunu söyleyeyim: Kalecik Karası eşittir şarap demek değildir. Başkalarının aklına şarap gelir ama bizim aklımıza sadece şarap gelmiyor. Şarap ve şarap üreticileriyle uğraşmak benim ne haddim ne de hakkım. Biz özgürlüklerden yanayız."
ULUSOY'UN PROJELERİ
''Kalecik'te marka olabilecek 26 adet tescilli tarihi eserimiz var. Halen restore edilmeyi bekleyen kalesi, konaklar, köprüler ve tarihi camiler... Tarihi dokusu son derece zengin bir bölge. Ayrıca Kastamonu'ya giderken, Atatürk'ün şapkayı ilk kez taktığı ev de bizim bölgemizde. Tüm bu eserleri restore ettirip, halka açacağız. Atatürk müzesi kuracağız. Kalede, Kalecik'in yerel ünlerini sergilediğimiz bir pazar olacak. Kalecik, Beypazarı gibi Ankaralıların ziyaret edeceği bir mesire yeri ve tarihi bölgeye dönüştürülecek.''