Haberler

Bahçeli'nin çağrısının ardından Kandil'den 'Öcalan' mesajı

Güncelleme:
Abone Ol

MHP Lideri Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısının ardından konuşulan çözüm süreciyle ilgili Kandil'den açıklama geldi. Açıklamada, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın geliştireceği sürecin esas alınacağı ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin grup toplantısında yaptığı çağrı siyaset gündemine bomba gibi düştü. Bahçeli'nin, terör örgütü lideri Öcalan için "Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın" açıklamasına destek verenler kadar sert tepki gösterenler de oldu. Bu çağrı sonrası gözlerin çevrildiği DEM Partisi'nden yapılan açıklamada, "İmralı hazır, sayın Öcalan hazır. Peki devlet hazır mı? Sıra bu çağrıyı yapanlar ve destekleyenlerde. Artık bu sözü hayata geçirme zamanı" denildi.

"ÖCALAN'IN GELİŞTİRECEĞİ SÜRECE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ"

Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Kandil'den yapılan açıklamada ise "Kürt halkı bütün yapılarıyla Abdullah Öcalan'ın geliştireceği süreci esas alacaktır" ifadeleri yer aldı. KCK Yürütme Konseyi adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kürt halkı bütün yapılarıyla ve bileşenleriyle Öcalan'ın geliştireceği süreci esas alacaktır. Öcalan hareketimizin ve halkımızın iradesi ve Kürt sorununun demokratik çözümünün muhatabı ve müzakerecisidir. Bu konuda herhangi bir farklı yaklaşım ve duruş söz konusu değildir. Hareketimiz bütün bileşenleriyle Öcalan'ın geliştireceği sürece göre hareket edecektir."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Politika 3-sayfa Terör Dünya MHP 3.Sayfa Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (59)

Ser_hat:

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti, Terörist başının geliştireceği çözüme kaldıysa vay halimize vay...

Yanıtla169821
Erol Birol :

Türkiye Cumhuriyetini ne duruma düşürdünüz yazıklar olsun.

Yanıtla98475
Naci Büyükkal:

Vay be!!!! Askerimizi, Polisimizi, Öğretmenlerimizi şehit eden Pkk Elebaşı TBMM gelip konuşacak! Dünya tersine mi dönüyor? :DDDDDDDDDD :DDDDD :DDDD :DDDD :DDD

Yanıtla69378
sadece 6307:

Daha fazla asker daha fazla polis daha fazla ogretmen sehit olmasin ..daha fazla evlat babasiz.daha fazla baba ve anne evlat acisi yaşamasın bunlarin onune gecilsin..denmeye çalışıyor.. bunu istemeyen kişi kan aksin diyen kişidir akmaya devam etsin diyen kişidir. Şimdi sana soruyorum kan akmaya sehitler olmaya devammi etmeli..yarin turkiye cumhiriyeti bir savasa girince israilin hukmunde ilerlemesi muhtemel bir toplum olsun mu istiyorsun?az aklinizi kullanin dogruya ulasacaksiniz

16660
VATANDAŞ:

@sadece 6307. Bu yapıya yüz veren kişiler belli. Kullananlarda. Amaçları da İsrail tehtidi değil Tam aksine Bop projesi. Fındık kafalı.

680
sadece 6307:

VATANDAŞ Sizin bu kullanmayi bi turlu basaramadiginiz hep kendi hayalperestlikleriniz yuzunden kendi uydurduğunuz yalanlara kendiniz inanmaya baslamaniz yuzunden nice şehit oldu nice analar agladi agliyor aglamaya devam edecek... düşünsene şu an bir dusman var kim olduğu belli ama ne olduğu belli degil bunlari acoga cikaracaksa dusmanina dostundan daha yakin ol stratejisi olacaksa neden olmasin. Yok bop Muş yok amerika oyunuymus.. heee zaten almanya bizi kiskaniyor...kus beyinli ya

5311
Doğan Kemer:

Bununla bitmeyecek eyalet sistemi geliyor, irandan 5 milyon multeci

221
Ser_hat:

Sadece 6307 zavallı mısın da pkk elebaşından medet umuyorsun

118
VATANDAŞ:

@Sadece 6931 . dîkê kerê bixwin

13
Akıncı:

Şimdiye kadar kaç şehidimiz var ve kaçtane terörist etkisiz hale getirildi. Geleceğimiz de böyle olsun "? Bence bunlar Türkiye ???? tarafından olursalar iyi bir koruma sayani olur lar.. Mosad gibi.

11
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title