Kars'ta CHP'nin İki Belediye Meclis Üyesi MHP'ye Geçti
KARS (İHA) – Kars’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Belediye Meclis üyesi seçilen Nusret Kara ve Ramazan Çelik, partilerinden ayrılarak Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) geçti.
KARS (İHA) – Kars'ta Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Belediye Meclis üyesi seçilen Nusret Kara ve Ramazan Çelik, partilerinden ayrılarak Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) geçti.
Kara ve Çelik'in rozetleri MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ile Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Taner Gökçek ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından takıldı.
Kars ziyaretinde Türkiye'de son günlerde yaşayan olaylarla ilgili açıklamalarda da bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, "Belki de Cumhuriyet tarihinin en zorlu günlerinden geçiyoruz. En zorlu dönemeçlerden birisindeyiz. Bugün ülkemizin karşı karşıya bulunduğu ekonomik, sosyal, güvenlik, dış politika, hangi konuyu esas alırsanız alalım ülkemizin gerçekten de Cumhuriyet tarihinin en zorlu sınavından geçmekte olduğuna hep beraber şahit oluyor, bunu hep beraber milletçe yaşıyoruz. Bir millet düşününüz ki, uzun yıllardan beridir televizyonlardan, gazetelerden değişik mihraklardan yürütülen propagandalar neticesinde, uzun yılların propagandaları sonucunda etnik temelde, mezhep temelinde, inanç temelinde hatta dünya görüşleri temelinde ayrışmış, kutuplaşmış, birbirine sert bakan, birbiriyle adeta düşmanlaşmış bir hale gelmiş bir toplumsal yapıyla bu ülke karşı karşıya bırakılmış" dedi.
Kaya, "Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet tecrübesini dikkate aldığımızda, bin yıldan fazla zamandan beri aynı coğrafyada yaşayan, aynı siyasi hakimiyetlerin altında, aynı bayrağın altında yaşayan ve aynı değerlere inanan, o değerleri yaşayıp, paylaşan, aynı kültürü paylaşan insanlar olarak, Türklüğün esaslarını yazanlarımız, Ziya Gökalp'in millet tarifinde diyor ki, 'Aynı kültürü paylaşan içtimai topluluğa, sosyal topluluğa millet denir.' Aynı kültürü paylaşan düğününden tutunuz da, yaşama biçimine kadar, bütün özellikleri itibariyle bir olan ve Türk milleti kimliğinde birleşmiş insanlarımız uzun yılların propagandalarının içerisinde bugün ayrışmış, kutuplaşmış, bir duruma getirilmiş durumdalar. ve bu ayrışma, kutuplaşma siyaseti özellikle de 13 yıldan beridir bu ülkeyi idare eden siyasal iktidar tarafından da ona zemin hazırlanması, o iktidarın yetkililerinin söylemleriyle bunun daha da kışkırtılması neticesinde daha vahim bir durumla bizi karşı karşıya bırakmıştır" diye konuştu.
"Yıllardan beridir bu tür kutuplaşmaları, bu tür ayrışmaları dile getiren akademisyenler olmuştur" diyen Atilla Kaya, "Sosyal bilim adamları olmuştur. Hatta siyasi partiler olmuştur. Ama Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir siyasal iktidar gelmiş ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş esaslarını, bizi biz yapan değerlerimizi bir tartışma konusu haline getirmiştir. Bu çok önemli bir meseledir. Yani birbiriyle kaynaşmış, bütünleşmiş insanlar arasına bir başbakan ve cumhurbaşkanı düşününiz ki her konuşmasında '36 etnik grup' diye diye insanlar arasına fitne fesat ve kutuplaşma tohumlarını ekmiştir. ve geldiğimiz duruma bakınız, aslında bir tezatta var tabi. Bütün bunları yapanlar, bütün bunları milletimizin başına açanlar, dış politikada Türkiye'yi tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar zorluklarla karşı karşıya bırakanlar, bütün komşularıyla kavgalı hale getirenler, düşman edenler ve dış politikanın sonuçlarını da onun bedelini de millet olarak bizim ödediğimiz bir süreçte bütün bunlarla insanlarımızı, milletimizi karşı karşıya bırakan bir iktidar maalesef oylarını son seçimlerde biraz daha artırmak suretiyle iktidara gelmiştir. Böyle bir tezatla karşı karşıyayız" şeklinde konuştu. - KARS