Haberler

Kılıçdaroğlu'na İhsanoğlu'nu Kemal Derviş Önerdi

Güncelleme:
Abone Ol

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eski Devlet Bakanı Kemal Derviş'in önerdiği ortaya çıktı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na İhsanoğlu ismini 24 Mayıs’taki görüşmede kendi ismi de adaylar arasında geçen eski Devlet Bakanı Kemal Derviş’in önerdiği, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı çalışmanın ardından İhsanoğlu’na 12 Haziran akşamı adaylığı teklif ettiği ortaya çıktı.

"İHSANOĞLU'NU DEĞERLENDİRMENİZİ ÖNERİRİM"

Derviş bu görüşmede, "İktidarın adayının seçim sürecinde dini duyguları sömürerek propaganda yapacağını düşünüyorum. Çağdaş, laik ve aynı zamanda mütedeyyin kesimin de sıcak baktığı bir isim olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu değerlendirmenizi öneririm" dedi.

12 HAZİRAN'DA BİR ARAYA GELDİLER

İhsanoğlu’nu tanıyan Derviş "Sizi Ekmeleddin Bey ile bir araya getirmek de isterim" teklifinde bulundu. 12 Haziran Perşembe günü İstanbul’da özel bir akşam yemeğinde İhsanoğlu ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu’na, Derviş de eşlik etti. Yaklaşık iki saat süren yemekte politikaya sıcak bakmadığını ifade eden İhsanoğlu, buna rağmen görevin "yüce" olduğunu ifade ederek kabul etti. İhsanoğlu, karşısına çıkacak adaylarla siyaseten atışmamayı tercih edeceğini ifade ederken "Siyasetin içinden gelen birisi değilim. Propaganda sürecinde hedef haline getirileceğim, ben kavga etmeden süreci götürmeyi çok isterim" dedi.

"BEN TANIRIM SİZE ÇOK UYGUN"

Kılıçdaroğlu da, "Biz, tüm vatandaşlarımızı kucaklayacak dilin süreçte olması gerektiğini savunuyoruz. Zaten toplumun da beklentisi tarafsız, devletin kurumlarıyla uzlaşı içinde çalışacak, siyasete fazla bulaşmayacak bir isim. Bu tanım size çok uygun" dedi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Kemal Derviş Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (111)

HOROZ:

arkadaşım şimdi şöyle bir karşılaştırma yapalım. Recep daha İngilizce bilmiyor. büyüyünce öğrenecek inş. yurt dışında Recep''''in imajı diktatör bir devlet adamı ve şeriata meyilli bir lider. yani Avrupalıların kafasında ki bir islam. Peki ihsanoğlu nasıl ? saygın ve sayısız ödüller almış, kitaplar yazmış, bilim adamı ve 4 dil biliyor. Peki imajı nedir bu durumda ? araştırmacı bilime önem veren kelle almadan demokratik bir hayatı seven bir sağcı. Yani Avrupalıların kafasındaki islamın tam tersi ve bizim de dünyaya vermek istediğimiz mesaj. bence doğru bir seçim. hem ülkemize hem de islama faydalı birisidir kendisi. destekliyorum..

Yanıtla2318
TAYYİPCİmusti701@hotmail.com:

BİZİM FIRILDAKLARLA İŞİMİZ OLMAZ....ERDOĞAN YÜZDE 70 ok. HAYIRLI OLSUN.

00
vatandaş12@gmail.com:

islam teşkilatında ne yaptı ki şim di ne bekleyeli. ikinci sezer vakası hayırlı olsun...

00
İYİMİSİNf.karali53@hotmail.com:

Yani tamda papanın istediği gibi dışı İslam içinin ne olduğu belli değil...Bilgiliymiş ,İngilizcesi varmışmış,ödüller almışmış...böyle birini de hayatı imajdan ibaret sananlar destekler ancak...Geç bunları sen bozacının şahidi şıracı..Kemal Derviş in önerdiği bir isimse ona da şimdiden güle güle...

00
bayramid_bisar@hotmail.com:

Chp bitmiştir

Yanıtla1127
türkiyeli:

EKMELETTİN mi....... TAYYİP mi........Tabiki tayyip nede olsa tanıyorum...garibin,gurabanın tayyibi...................ekmelettini tanımıyorum sadece mısırdan tanıyorum......cuntacı sisinin adamıdır.

Yanıtla717
veli:

chp de mhp de bitmiştir....nerden buldular mhp de hemen atladı .sende bir aday sun be kardeşim.. bu kadar mı acizsin.

Yanıtla1014
serkan:

cem uzan gelse daha iyi.illana şu Türk düşmanı tayyibi seçeceniz gene

Yanıtla185
MALATYALI:

BİR ÖNERENE BAKMAK LAZIM BİR DE ÖNERİLENE! ONDAN SONRA DA PİYASAYA SÜRENLERE....

Yanıtla419
halk:

eger MHP bu adamla işbirliği yaptıysa benim için MHP bitmiştit.

Yanıtla815
Tüm 111 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title