Haberler

AK Parti Denizli Milletvekili Yıldız: "Atatürk düşmanlığı kadar Atatürk istismarını da yanlış buluyorum"

Güncelleme:
Abone Ol

AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, "Ben bulunduğum her ortamda Atatürk'ü, Atatürk'ün icraatlarını, mirasını savunan bir insanım ama Atatürk düşmanlığı kadar Atatürk istismarını da yanlış buluyorum.

AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, "Ben bulunduğum her ortamda Atatürk'ü, Atatürk'ün icraatlarını, mirasını savunan bir insanım ama Atatürk düşmanlığı kadar Atatürk istismarını da yanlış buluyorum." dedi.

Yıldız, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Denizli'nin Bozkurt ilçesinde Atatürk istismarı ve siyasi iftiralar yaşandığını dile getirerek bunların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Meclis'e taşındığını söyledi.

Bozkurt ilçesi Hamidiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Uygun'un, 10 yıl önce belediye işçisi olarak çalışırken geçirdiği iş kazasında kolunu kaybettiğini ve belediyeye tazminat davası açtığını anlatan Yıldız, davanın 17 Ekim 2019'da kesinleştiğini belirtti. Yıldız, Uygun'un, mahkemenin hükmettiği 600 bin lira tazminat kapsamında, belediyenin üç taksitte ödeme teklifini kabul ettiğini ve kendisine ilk taksit olarak 100 bin lira ödendiğini ifade etti. Aradan geçen 15 ay sürede hiçbir ödeme yapılmaması ve Uygun'un belediyede muhatap alınmaması üzerine, 8 Mart 2021'de belediyeye haciz işlemi uygulandığını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Avukatın ve Mehmet Uygun'un söylediğine göre, hangi eşyaların haczedileceği sorusuna, 'makam aracı', 'koltuklar' ve 'maddi değeri olan tablolar' diye bir cevap veriliyor. Bunun üzerine Atatürk resmi gündeme geliyor. Tabii ki haczedilmiyor. Aynı gün, Belediye Başkanı Birsen Çelik bir paylaşım yaparak Atatürk istismarı yaptı. Avukata, davacıya, alacaklıya, icra memurlarına, siyasi rakiplerine iftira eden bazı siyasi beyanlarda bulundu. Bu paylaşım yapılıncaya kadar ne benim ne Bozkurt İlçe teşkilatımızın ne de Denizli İl Başkanlığımızın, ne bu davadan ne alacaktan ne de haciz işleminden haberimiz olmuştur."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Bozkurt Belediye Başkanı Çelik'in "Son anda bir AK Parti'li avukatın ortaya çıkarak anlaşmayı bozduğunu, haczi gerçekleştirdiğini" söylediğini ifade eden Yıldız, "Bu avukat, 10 yıldan beri yani olayın başından beri davayı takip eden, ödeme taksiti anlaşmasına aracılık eden avukat." diye konuştu.

Bir milletvekili olarak ilçesinin bu tür istismarlar ve kısır çekişmelerle anılmasını istemediğinin altını çizen Yıldız, şunları kaydetti:

"Esasen Belediye Başkanı'na hem belediyeyi bu duruma düşürdüğü için hem de yaptığı istismar için kızgınım. Belediyemiz bu duruma düşmemeliydi. Ödeme gücü yoksa kredi gibi, borç gibi başka çareler aranabilirdi hatta kamudan destek istenebilirdi. Ben bulunduğum her ortamda Atatürk'ü, Atatürk'ün icraatlarını, mirasını savunan bir insanım ama Atatürk düşmanlığı kadar Atatürk istismarını da yanlış buluyorum."

Yıldız, Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasında ayrıca Denizli'de 2019'da yaşanan deprem sonrasında bazı ilçeler arasında ayrımcılık yapıldığını iddia ettiğini hatırlatarak bu beyanların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title