Haberler

Kılıçlı yemin töreni sonrası bölük komutanı TSK'dan istifa etti

Güncelleme:
Abone Ol

Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin töreninin yankıları sürerken Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin TSK'dan istifa ettiği ve gerekçe olarak "Zaten istifa edecektim" dediği iddia edildi.

Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin töreniyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Büyük tartışma yaratan tören görüntülerinin ardından Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin istifa ettiği iddia edildi.

TÖREN GÖRÜNTÜLERİ TARTIŞMALARI BERABERİNDE GETİRDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yapılan Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde mezun olan öğrencilerin bazıları, kılıçlarını havaya kaldırarak hep birlikte "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" demişti. Görüntüler sosyal medyada gündem olmuş ardından siyasetin gündeminde de geniş yer bulmuştu. Rutin dışı gerçekleşen bu yeminin görüntüleri, "askeri vesayet" tartışmalarını tekrar gündeme taşımıştı.

MSB İNCELEME BAŞLATTI

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin sorulan soru üzerine, "Olay her yönüyle incelenmektedir. Disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali olan personel hakkında işlem yapılacaktır" demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BU KILIÇLARI KİME ÇEKİYORSUNUZ?

Konuyla ilgili tepkisi merak edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Araştırma yapılıyor, kendini bilmezler ordumuzun içinden temizlenecek" ifadelerini kullandı.

BÖLÜK KOMUTANI BİNBAŞI İSTİFA ETTİ

Geniş yankı uyandıran görüntülerin ardından gazeteci Nedim Şener yeni bir iddiada bulundu. Şener, Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) istifa ettiğini ve istifasını "Zaten istifa edecektim" diyerek gerekçelendirdiğini belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kara Harp Okulu Politika 3-sayfa Tören TSK 3.Sayfa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (78)

ZANDAR :

Tayyip'in askerleriyiz diye bağırsalardı ne olurdu? Çok merak ediyorum. Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganı niye bu kadar zorlarına gidiyor ki? Rodolfo Graziani'nin askerleriyiz diye mi bağıracaklardı?

Yanıtla788750
Sinan Meydan:

İlla birinin askeri mi olmak zorundalar ? Onlar tür milletinin ve bu ülkenin askerleri .

124392
Mehmet Vatandaş:

zaten zorlarına giden de o niye rte nin askerleriyiz dememişler:))

267168
serkan:

Mesele yemin değil sen daha anlamadın mı?

40266
Murat Celik:

silahlı kuvvetlerinde 2 tane mi Yemin var tabii ki hayır onun için ikinci yemin yapanların cezalandırılması şart

Yanıtla414616
Adem Sevindik:

Olayı çarpıtma yemin etmiyorlar,sevinç gösterisi yapıyorlar.

145119
özgün özen :

boş mabed yapma atatürk bu ülkenin kurtarıcısı bundan dogal ne var

3642
Sinan Bulduk:

Alkış….

3221
Ali Tokgönül:

Bu devran hep böyle kalmayacak , elbet bir gün dönecek ve o zaman Atatürk sevenlerin herkesi nasıl sevgiyle kucakladığını göreceksiniz ... Ne diyor büyük önder ATATÜRK ; Yurtta barış, dünyada barış .

Yanıtla542420
Mehmet Biricik:

Atatürk ün ve destekçilerinin ne kadar sevgi dolu olduğunu bilen birinci kuşak,ilk çok partili seçimlerde ondan sadece bir tık az sevgi dolu diğerini seçti.sevgi dolu atatürkçüler ara ara darbelerle yönetimi sevgiyle doldursalar da ilk fırsatta onların istemediğini tekrar seçti.yeni kuşaklar nekadar sevgi dolu olduğunu bilmediği için(her fırsatta söylemlerle belirtselerde)sempati duyuyor ama bilenler şimdilik fırsat vermiyor.beğenmedikleri yaşlılar gidip istediklerini getirirlerse onlarda görür

51109
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title