Haberler

Koray Aydın'dan MHP Kastamonu İl Teşkilatına Ziyaret

Abone Ol

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, "Türkiye ekonomisi bir sanal cennette yaşatılmaya çalışılıyor" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, "Türkiye ekonomisi bir sanal cennette yaşatılmaya çalışılıyor" dedi.

Partisinin Kastamonu il teşkilatını ziyaret eden Koray Aydın, İl Başkanı Dursun Ergin ve MHP'liler tarafından karşılandı. Burada basına açıklamalarda bulunan Aydın, "1 Eylül Cumartesi günü Ankara'da MHP Genel Başkanlığıma adaylığımı ilan ettim. O günden bugüne kadar Türkiye'nin birçok illerini gezerek, hem Türkiye'nin geleceği hem de partimizin geleceği hakkındaki düşüncelerimi toplumumuza aktardım. Türkiye çok kötü yönetiliyor. Türkiye'yi 10 yıldan beri idare eden iktidar, artık bir bir gerçeklerle yüzleşmeye başladı. Bu siyasal iktidar yüzleşmeyi ekonomik anlamda yaşıyor" dedi.

Türkiye ekonomisinin kötü durumda olduğunu ileri süren Aydın, "Bu iktidarın yüzündeki pudra bir bir dökülüyor. Temmuz ayı verilerine göre hükümet, bütçe açığını kapatmak için bir zam sağanağı ile bunu karşılamaya çalıştı. Bu açık daha da büyüdü. Hükümet, herkesin cebine elini sokacak, yeni zamlarda bu açığı kapatma yolunu deneyecek. Beceriksizliğinin bedelini halktan çıkararak bunu karşılamaya çalışacak. Türkiye ekonomisinin bu duruma gelmesi, bir günün eseri değildir. Türkiye ekonomisi bir sanal cennette yaşatılmaya çalışılıyor. Hükümetin teşvik paketi hazırlayarak Türkiye'nin başına bela olan ara malı ithalatını önleyecek bir adımı atmak aklına 10 sene sonra geldi" diye konuştu.

Hükümetin dış politikasını da eleştiren Aydın, şöyle konuştu:

"Sıfır sorunla yürütmeyi planladıkları dış politika anlayışı bugün bütün komşularıyla kavga etmiş bir Türkiye manzarası ile çelişti. Türkiye dış politika alanında da geldiği nokta itibariyle bu alanda yüzleşiyor. Neredeyse bütün komşularımızla savaş eşiğine geldik."

Terör sorununa değinen Aydın, şunları söyledi:

"Terör; bu hükümet zamanında 10 yıldan beri şımartılmış, umutlandırılmış, cesaretlendirilmiş; birlik noktaları değil, ayrılık noktaları temel alınarak, ayrılıklar üzerine vurgu yapan siyaset üslubuyla Türkiye bugün bu alanda da PKK terör örgütü ile mücadele edemez, müzakere eden bir hale dönüşmüştür. Türkiye'nin bir bölümünü sizden isteyenle oturur, müzakere masası kurar, karşı karşıya geçerseniz ne konuşacaksınız onunla? 'Sen bu kadarını istiyorsun, ben sana şu kadarını vereyim mi?' diyeceksiniz. Karşınıza alıp konuştuğunuz insan kendisini muhatap olarak alındığını hissettiği anda elinde silah varken terör size bir koz olarak kullanılıyorken, o masada onu ikna etme şansınız olur mu?"

Yeni anayasa çalışmalarını değerlendiren Aydın, "Yeni anayasa dedikleri nedir biliyor musunuz? İçinde Türk'ün, Türk milletinin adının olmadığı, Türk'ün bir alt kimlik haline dönüştürüldüğü yeni bir Türkiye modelidir. Aylardır milletimizi uyuta uyuta, bu yeni Türkiye modelinin oluşumuna zemin hazırlamak üzeri televizyonlarımızı işgal etmiş etki ajanlarının yönlendirmeleriyle, sanki anayasadan Türk'ün adı, Türk milletinin adı çıkarsa ortalık süt liman olacak anlayışı sürekli milletimize anlatarak, beyinlerine şırınga ederek yeni Türkiye kurmaya çalışanlar, kabul edelim yol aldılar" dedi. Önemli günlerin arifesinde olduklarını belirten Aydın, şöyle devam etti:

"Buna karşı bir direniş ayağının oluşması, bir şeylerin yapılması lazım. İş öyle gidiyor ki ocak ayı geldi, anayasa görüşmeleri yapıldı. AK Parti ile aynı dili konuşan bir CHP'de var, ikisi de anlaşıp anayasadan Türk'ün ve Türk milletinin adını çıkaracak olan maddelerde işbirliği yaptıklarında, bunu yapacak sayıları mevcut. Bunu başardıklarında üç sene sonra 'bu ülkenin adının Türkiye olmasına ne gerek var?' tartışmalarını yaşarsınız. Ben 4 Kasım'da MHP Kongresinden genel başkan olarak çıkarsam, meydanlara ineceğim. Bu tehlikeleri halkımıza anlatarak, bu gerçekler konusunda uyararak, dikkatini çekerek, neyle karşı karşıya olduğunun farkında olduğunu göstererek, MHP olarak üzerimize düşeni yaparak hayata geçirme kararlılığındayız."

MHP'de yaşanan huzursuzluklara da değinen Aydın, "Bir çift söz söyleyenin hain olmasını istemiyoruz. Herkes herkesi özgür bir iradeyle eleştirebilmeli" diye konuştu. Aydın, "Parti içersine adalet getireceğim. Çünkü adalet herkes için var" dedi.

Koray Aydın'ın konuşması, partililer tarafından sık sık alkışlarla kesildi. Bazı partililer ise konuşma sırasında gözyaşlarını tutamadı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Dursun Ergin Koray Aydın Kastamonu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title