Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Siyasi yasak gelirse CHP İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı yapacak

Güncelleme:
Abone Ol

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, YSK üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla açılan davada, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası verilmişti. Gözler İstinaf Mahkemesi'nden çıkacak karara çevrilirken siyasi yasak getirilmesi halinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu'nu açıklayacağı öne sürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla açılan davada, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası verildi.

CANLI YAYINDA BOMBA İDDİA

Gazeteci Altan Sancar, SÖZCÜ TV'de katıldığı canlı yayında İstinaf Mahkemesi'nden gelecek olası bir 'siyasi yasak' kararı sonrasında CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu açıklayacağını öne sürdü.

"TEYİDİNİ ALDIĞIM BİR BİLGİDİR"

Sancar, şu ifadeleri kullandı; "Ben size çok iddialı bir bilgi vereyim. Yayın arasında da görüşüp, teyidini aldığım da bir bilgidir. CHP yönetimi, olur da İstinaf'tan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cezası onaylanacak şekilde bir karar çıkarsa İmamoğlu'nun adaylığına açıklamaya çok yakın.

"YASAK ÇIKARSA BUGÜNDEN İTİBAREN İLAN EDİLİR"

Bu çok net olarak bir tavır. İstinaf'tan böyle bir karar çıkarsa İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı kamuoyuna bugünden itibaren ilan edilir. Bu görüş, parti içerisinde şu an için ciddi bir görüş haline gelmiştir."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Asliye Ceza Mahkemesi Ekrem İmamoğlu İstanbul Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (82)

muratemre yılmaz:

inşallah..Zaten bu kervan böyle yürumez..Şatafatlı yaşam,sık sık Avrupa İslam ülkeleri ziyaretleri vs..Değişim şart..Sayistaydaki harcamalari görünce sanki Dubai gibi zenginlik içinde yaşanan bir ülke görünümu var..Derhal erken seçim olmalı..Ben ne sağcı ne solcuyum..Sadece vatanini milletini düsünen bir insanım.Bir vatandaş olarak erken seçim istiyorum tez zamanda....

Yanıtla356203
Murat Okumuş:

aman sen milleti düşünme olurmu milletin için ne yaptın? ne uretiyorsun? halka nasıl hizmet ediyorsun ? varmı cevabın işiniz gücünüz algı !!! ülkede millet para ile oynuyor tatiller adalar turlar altınlar mevduat hesapları havada uçuşuyor krizde olan ülke böylemi olur ? o yüzden bu algıları izi millet yeniyor artık siz ülkenin yakasından dusseniz ülke sağlanacak ama bı kurtulamadik gitti sizden ve algilarinizdan

925
Evvab:

boş boş konuşma. ekremin daha belediye başkanı iken yaptığı harcamalara bir bak sonra konuşalım

921
sinan ay:

Ekrem sizce tasarruf mu yapıyor akıl yok anladım da bakacak araçtıracak kadar da mı yok daha geçen gün Avrupa maçına 70 kişilik gazeteciler ile gitti Ama kör olunca görmek istemiyorsunuz

917
HACER İlhan:

Boş gezenin boş kalfası.......

314
SERT KALEM:

ne olduğun belli, ama kimin neyi olduğun bellisiz

411
Perwer:

Sinsi ekoyu zerre kadar sevmem ama böyle komik gerekçelerle de ceza verilmemeli. Ceza verilirse de bu bana göre ters teper. Tamamen siyasi. Tayyip Erdoğan geçmişini bir hatırlasın,

Yanıtla13381
HACER İlhan:

İnanma yalan

24
kadir köseoğlu:

iyi de canı isteyen herkes hakaret mi edecek, hem de adaleti temsil eden hakim savcılara, cezası varsa verilmeli

11
karpe diem:

Halkımız haksızlıkları sevmediği ve dik duranları kahraman olarak gördüğü için imamoğlu kesin kazanır.

Yanıtla00
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title