Haberler

Külliye'de kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM Başkanı Özkaya ile görüştü

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yeni anayasa çağrısını yineleyerek, "Sivil anayasa ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur. Son yılların temsil zemini en geniş Meclisi olan 28. Dönemin yeni ve sivil anayasa yapması millete karşı ödevidir." demişti. Erdoğan'ın açıklamasının yankıları sürerken Külliye'de dikkat çeken bir zirve gerçekleşti. Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya'yı Külliye'de ağırladı.

KABİNE SONRASI YENİ "ANAYASA" ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yeni Anayasa'nın zorunluluğuna dikkat çekti. Meclis'in yeni ve sivil anayasa yapmasının millete karşı ödevi olduğunu belirten, bu konuya daha fazla ağırlık vereceklerini söyledi.

"SİVİL ANAYASA İHTİYAÇTAN ÖTE BİR ZORUNLULUK"

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Eylül ayının ilk mesai günü adli yıl açılış törenimizi gerçekleştirdik. Yeni yasama yılıyla birlikte inşallah yeni ve sivil anayasa meselesine biraz daha ağırlık vereceğiz. Türk demokrasisinin darbelerle ve darbeci zihniyetle hesaplaşmasını tamamlayabilmesi için sivil anayasa ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur.

Külliye'de kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM Başkanı Özkaya ile görüştü

"MECLİS'İN SİVİL ANAYASA YAPMASI MİLLETE KARŞI ÖDEVİDİR"

Şunu çok net söylemek durumundayım: 15 Temmuz Millî İrade Destanı'na imza atan bir milletin darbecilerin yaptığı anayasa mecbur bırakılmasını doğru da adil de bulmuyoruz. Son yılların temsil zemini en geniş Meclisi olan 28. Dönemin yeni ve sivil anayasa yapması millete karşı ödevidir. Meclisin bu vazifesini yerine getirebilmesi için elimizden geleni yapacağız."

ERDOĞAN, KÜLLİYE'DE AYM BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan'ın açıklamasının yankıları sürerken, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dikkat çeken bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya'yı Külliye'de ağırladı. Görüşmenin içeriğine ilişkin açıklama yapılmadı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi Anayasa Mahkemesi Anayasa Mahkemesi Kadir Özkaya Kadir Özkaya Politika Kabine Hukuk Hukuk Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (27)

Osman Öner:

Bu saatten sonra Ak Parti'nin yapacağı anayasaya evet demem kesinlikle güven yok faiz NAS dı İsveç NATO ya girmeyecekti EYT yi çıkarmak vatana ihanetti hak hukuk adalet eşitlik emekli maaşı asgari ücretin altında

Yanıtla50373
Ömer:

Dertleri Anayasa falan değil, geleceklerini garanti altına almak.

Yanıtla34286
şahabettin Ayyıldız:

Anayaya mahkemesi başkanının vicdanı varsa hiç bir görüşmeden etkilenmemeli

Yanıtla25239
Mu Rat:

O halde söyleyin bakalım bi önceden, hangi maddeler sizi rahatsız ediyor,hangileri sivil değil,nelerin değişmesi gerekiyor da senelerdir yeni anayasada yeni anayasa tellallığı yapıyorsunuz,teker teker bi anlatında bizde böylece ikna olmuş olalım

Yanıtla15234
Ömer:

İlerde yargılanma korkuları.

Yanıtla25193
Mehmet Vatandaş:

ama korkunun ecele faydası yok olacak olan olur değil mi

513
Baba Yabgu:

Ülkeyi yıllarca geriye götürdü nasıl çıkacaz bu cendereden

Yanıtla23193
Ömer:

Anaysada falan sıkıntı yok. Anayasayı kendi çıkarlarına göre uygulama var.

Yanıtla20187
Ömer:

Milletin derdi Anayasa falan değil.

Yanıtla17168
Murat Kara:

Sayın cumhurbaşkanımız siz bir şey yapmayın lütfen

Yanıtla18148
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title