Haberler

Kürt Partilerinden PKK'ya Tepki ve Çağrı

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır'da 6 Kürt partisi, PKK'nın silahlı mücadelesinin Kürt halkına hizmet etmediğine dikkat çekerek, hendeklerin kapatılmasını ve barikatların kaldırılmasını istedi.

Diyarbakır'da Azadi İnisiyatifi, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistani Parti (PAKURD), Kürdistan Demokratik Partisi (PDK Bakur), Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) tarafından 6-7 Şubat tarihleri arasında düzenlenen "Kürdistan'da savaşın sonlandırılması ve siyasi çözümün perspektifi" konferansının sonuç bildirgesi açıklandı.

"SORUN ŞİDDETLE ÇÖZÜLEMEZ, OPERASYONLAR DERHAL DURMALI"

Bir otelde yapılan toplantıda bildirgeyi okuyan PSK Genel Sekreteri Mesut Tek, "Konferansımız sorunun şiddet ve askeri yöntemlerle çözülemeyeceğinin altını çizer, devlet ve hükümeti kentlerde kırsalda ve sınır ötesinde sürdürdüğü operasyon anlayışının derhal terk etmeye çağırır. Hükümet, Kürdistan'daki tüm siyasal kesim ve toplumsal aktörlerin oluşturulacağı ortak temsil heyetini muhatap alarak, uluslararası garantörlerin gözetiminde müzakere sürecini bir an önce başlatılmalıdır." dedi.

"PKK SİLAHLI SAVAŞI BİR AN ÖNCE SONLANDIRMALI, HENDEKLERİ KAPATMALI, BARİKATLARI KALDIRMALI"

Halkımızın ulusal demokratik hak ve özgürlüklerinin sağlanması için acil adımların atması gerektiğine dikkat çeken Tek, "PKK'nın bugün yürüttüğü silahlı mücadelenin şehir merkezlerindeki çatışmaları, Kürt halkına ve davasına hizmet etmemektedir. PKK, kentlerde ve kırsal alanlardaki silahlı savaşı bir an önce sonlandırmalı ve hendek ile barikatları kapatmalıdır.

Varto, Silvan, Cizre, Sur, Nusaybin, İdil, Şırnak ve diğer yerleşim yerlerinde çatışmalardan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan, zarar gören, yaşamını yitiren veya yaralananların maddi ve manevi zararların tazmini için devleti acil önlem almaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Diyarbakır Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (68)

zaho bagur:

bu katıl devletten bısey beklemek aptallıktır ahmaklıktır. . . pkk ye sılah bırak demekte serefsızlıgın gostergesıdır. . .

Yanıtla4423
SAVAŞA HAYIR..:

BEN 40 YILLIK KÜRTÜM BU PARTİLERİN İSMİNİ İLK DEFA DUYDUM. NE KÜRT PARTİSİ YA. TEK KÜRT PARTİSİ VAR O DA HDP.

Yanıtla3521
demokrat:

hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp tek yol tek çare kürtlere sesleniyorum haysiyetli ve şefli 0lun hadi sizde hiç bir şey yoksa yüzünüzdemi kızarmıyor duvarlara yazılan yazılar türksen övün değilsen itaat et bilmem anladınız mı bırakın sizin dostunuz yok tek yol tek çare kendi halkına dönün ve hdp etrafında kenetlenin

Yanıtla2714
sanli urfali türkmen:

tüm hainlerin baslari ezilecek. bu devletin ekmegini yiyip suyu icip hainlikl yapanlarin agzina ekmek su degil mermi sokulmasi lazim agzina sikacaksin!

Yanıtla731
mete:

kürdün en büyük düşmanı hdpkk ve sılho gibi adamlardır

Yanıtla1126
KÜRT VATANDAŞ:

cumhuryet düşmanı ermeni pkk türkiye de huzursuzluk cıkarıyor dinimiz islamiyet bayrağımız albayarak vatanımız türkiye allahı seven allaha iman eden pkk uzak dursun pkk dini imanı ırkı bayrağı olmaz dış güclerin uşakları türkiye bölmek istiyor yaşasın TC AŞKIM KALBİM TC

Yanıtla629
Kürt TC. Mobil-ANDROID:

Kürdün en büyük düşmanı hdp, dir

Yanıtla1025
Sali:

Bir tarafınız sıkışınca hemen barış olsun yok öyle pkk nın kökü kazınmadan durmayacağız

Yanıtla430
TÜRKO:

BU ÜLKEDE TEK BİR GARANTÖR VARDIR ODA TC DEVLETİDİR BAŞKA GARANTÖRDEN BAHSEDEN HAİNDİR

Yanıtla424
beşiri:

tırsaklar. hepsi pkk kafalarına keleşi dayar diye korkuyor. sesinizi yükseltsenize biraz. ölen sizin çocuğunuz değil diye mi alçak sesle konuşuyorsunuz?

Yanıtla522
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title