Haberler

Liste Dışı Kalan Umut Oran Kontenjan Adayı mı Oluyor

Güncelleme:
Abone Ol

Milletvekili aday listesine konulmayan CHP İstanbul milletvekili Umut Oran'ın Mersin'de boş bulunan 4. sıradan aday yapılabileceği iddiası kulislere bomba gibi düştü.

Milletvekili aday listesine konulmayan CHP İstanbul milletvekili Umut Oran için büyük bir sürpriz yaşandı. Kamuoyundan gelen baskılar ve eleştirilerin ardından, Oran'ın Mersin'de boş bulunan 4. sıradan aday yapılabileceği konuşuluyor.

ADAY GÖSTERİLECEĞİNE KESİN GÖZÜYLE BAKILIYORDU

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; CHP'nin Sosyalist Enternasyonel'deki temsilcisi ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, özellikle yandaş medyanın başlattığı karalama kampanyası sonrasında tekrar aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılan isimler arasındaydı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer bulamadı.

"KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM" DEMİŞTİ

Oran sadece partililerin değil kamuoyunun da tepkisini çeken bu gelişme üzerine, "Yıllar sonra ilk defa partimiz demokratik bir aday belirleme süreci benimsedi. Ben Genel Başkanımızla konuşarak kontenjan adaylığına başvurmuştum. Liste dışı kalmam Genel Başkanımızın takdiridir. Onun üzerine yorum yapmak doğru olmaz. Kimseye kırgın değilim kararına saygı duyuyorum" demişti.

MERSİN LİSTESİNDE BOŞLUK VAR

Mersin adayları arasında yer alan Mustafa Baysan sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmiş, birinci sırada yer alan kontenjana ise atama yapılmamıştı. Bu nedenle de sıralama değişmişti. Şimdi boş kalan 4. sıra adaylığa Umut Oran'ın konulacağı belirtiliyor. Oran'ın Mersin bölge siyasetine uzak olmadığı, aday gösterilmesi durumunda beşinci sıra adayını da TBMM'ye taşınma ihtimalinin yüksek olduğu vurgulanıyor. Oran'ın Mersin adaylığı konusunda son kararı Kılıçdaroğlu verecek.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Umut Oran Mersin Sözcü Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (40)

Ev kadini:

BU adam Tayyib den 10 kat daha iyi, aktif, ciddi, medeni, saygin ve en iyi CHPli aday diyorum.

Yanıtla207
.:

HAHA HAAA LAN BU DEĞL MİYDİ ''RTE 30 MARTTAN ÖNCE YOKOLCAK'' DİYEN ZEVAT?

Yanıtla97
umutsuz vakamobilWeb@haberler.com:

umut oranmis umudu orasinda burasinda aramayin.UMUT AK partide yawlummm kemalistler listelerden oynarsniz anca

Yanıtla113
Burcu ikizler:

Parti umutsuz vaka olunca orantısız umutlardan bir şey çıkmaz.

Yanıtla67
...:

bu adamın tipi mide bulandırıcı, aynı keMAL gibi. . .

Yanıtla83
Ahmet GüneşMobil-IOS:

Umut Oran Pırıl Pırıl ve gördüğüm en düzgün siyasetçilerden bir AKP'li olarak bizim medya grubunun bu geleceği parlak Siyasetçinin erkenden harcanması için yalan ve iftira kampanyasına şaşırmadım ama çok üzülmüştüm. Eğer Mersin'den Aday gösterilirse birçok AKP'liden oy alacağına inanıyorum. Hiç olmazsa Partimizin yaptığı haksızlığı bizim temiz Vicdanlarımızda AKlayalım...

Yanıtla74
tarsuslu:

mersinde chp nin 4 vekili vardı. . eger oran bey aday olursa 5 banko olur. . .

Yanıtla47
CEMELE..mobilWeb@haberler.com:

Iyi vekildi AKP nin ekmegine yag suruyorlar

Yanıtla28
NEVŞEHİRLİ:

ak partili olsaydı yorum yazarken ağzınızdan salyalar akardı sevinçten kulandılar attılar yalaka hırsız diye oysa chp li olmasamda böyle genç ve dinamik lere bu memleketin ihtiyacıvar aha gene deniz baykal sahnede

Yanıtla36
ahkam kesenlereMobil-ANDROID:

umutsuz vaka isimli nik hakikaten umutsuz vakasın.kemalistler diye diye can vereceksiniz bre.sizler halbuki evlat olsanız eldivenle bile sevilmeyecek tiplersiniz.hadi naşşş yawlummmmmm.

Yanıtla90
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title