Haberler

Lübnan'da Hükümet Kurma Çalışmaları

Abone Ol

Hükümeti kurmakla görevli Selam: "Hükümeti kurma çalışmaları devam ediyor"

Lübnan'da yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Temmam Selam, partilerin uzlaşamadığı ve birbirine yakın durmadığı bir ortamda hükümeti kurmanın kolay olmayacağını belirtti.

Selam, Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Hükümetin kurulması için çalışmalar devam ediyor ancak bunun için siyasi partilerin istekli olduklarını göstermeleri gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Süleyman'ın hükümetin kurulması sürecindeki katkısının önemine işaret eden Selam, "Sayın Cumhurbaşkanı ve diğer yetkililerin desteğini almam durumunda uygun kararı almakta bir an olsun gevşeklik göstermeyeceğim" diye konuştu.

Siyasi partilerin, yeni hükümet için öne sürdüğü şartların ağırlığına atıfta bulunan Selam, partilerin uzlaşamadığı ve birbirine yakın durmadığı bir ortamda hükümet kurmanın kolay olmayacağını belirtti.

Selam, Necip Mikati hükümetinin geçen Mart ayında istifa etmesinin ardından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmişti.

Lübnan'da hizmet sektöründe faaliyet gösteren birçok kurum dün, yeni hükümetin en kısa zamanda kurulması ve ekonominin iyileştirilmesi talebiyle bir günlük greve gitmişti. - Beyrut

Kaynak: AA / Politika

Mişel Süleyman Ak Saray Lübnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title