Haberler

İsrail'in Beyrut'u vurması sonrası ABD'den dikkat çeken "savaş" açıklaması

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail'in Lübnan'a hava saldırısının ardından Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre açıklamada bulundu. Jean-Pierre, ABD'nin Hizbullah ile İsrail arasında bir savaşın kaçınılmaz olduğuna inanmadığını söyledi. Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib, ise İsrail'i BM Güvenlik Konseyi'ne şikayet edeceklerini açıkladı. Lübnanlı güvenlik kaynakları hedefteki Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ün saldırıdan sağ kurtulduğunu ve 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, İsrail ve Lübnan arasındaki gerginliği yakından takip ediyor. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD'nin bölgedeki taraflar arasındaki çatışmanın büyümesini istemediğini vurguladı.

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyini vurdu. İsrail ordusu, 12 kişinin öldüğü Mecdel Şems'e düzenlenen saldırıdan sorumlu olan Hizbullah komutanının hedef alındığını kaydetti. İsrail basını, saldırıda Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ün hedef alındığını duyurdu.

"SAVAŞ KAÇINILMAZ DEĞİL"

İsrail'in Lübnan'a hava saldırısının ardından Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre açıklamada bulundu. Jean-Pierre, ABD'nin Hizbullah ile İsrail arasında bir savaşın kaçınılmaz olduğuna inanmadığını söyledi. Jean-Pierre "Hizbullah ve İsrail arasında savaş kaçınılmaz değil" dedi.

İsrail'in Beyrut'u vurmasının ardından Beyaz Saray'dan açıklama: Savaş kaçınılmaz değil

"İSRAİL'İ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GÜVENLİK KONSEYİ'NE ŞİKAYET EDECEĞİZ"

Bölgede tansiyon yükselirken, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib açıklamalarda bulundu. Buhabib, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısına Hizbullah'ın vereceği yanıtın gerilimin tırmanmasını önlemek amacıyla "Orantılı" olmasını umduğunu belirtti. Buhabib, ayrıca İsrail'i BM Güvenlik Konseyi'ne şikayet edeceklerini açıkladı.

İsrail'in Beyrut'u vurmasının ardından Beyaz Saray'dan açıklama: Savaş kaçınılmaz değil

KOMUTAN SAĞ KURTULDU, 3 KİŞİ ÖLDÜ

Lübnanlı güvenlik kaynakları, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında hedef aldığı Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın üst düzey danışmanlarından Fuad Şükür'ün saldırıdan sağ kurtulduğunu açıkladı. Güvenlik kaynakları, ayrıca saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Birkaç yıl önce Hizbullah'ın hassas füze projesinin komutanı olarak atanan Şükür, 1983'te Beyrut'ta ABD'ye ait askeri üsse düzenlenen bombalı saldırıdaki rolü nedeniyle ABD tarafından arananlar listesinde yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Uluslararası İlişkiler Beyaz Saray Politika Tansiyon Güvenlik Güncel Beyrut Lübnan İsrail Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (17)

İbrahim Demirel:

Bazen düşünüyorum bunlar bize savaş açsa bizim tepkimiz ne olur diye, adamlar istediği bölgeyi bombalıyor ve kimseden ses çıkmıyor. Eğer İsrail bu kadar güçlü ise, bizim gerçekten tedbiri elden düşürmememiz gerek. Devlet ve millet olarak çok sağlam olmalıyız. İlerleyen on yıllarda bize karşı da savaş açmayacaklarının garantisi yok. Özelikle Ermenistan ve Yunanistan’ın zayıf kalması gerekiyor.

Yanıtla17398
HACER İlhan:

Bedir savaşında müşriklerde çoktular ama galip gelemediler. Yine gelemeyecekler..

82248
Hek Tor:

@HACER İlhan... Senin Bedir... Mohaç, Mercidabık, Malazgirt savaşlarını, hatta ve hatta 1. Dünya ve bizim Kurtuluş Savaş'ımız dahil olmak üzere, örnek göstermen ayküu düzeyinin yerlerde süründüğünün işaretidir... Adam senin haberin bile olmadan 1500 km öteden yolluyor füzeyi, sen karşılarsın artık KILIÇ KALKAN ile.

151102
JY:

SONUNA KADAR TERORİSTLER İLE SAVAŞAN İSRAIL'İN YANINDAYIM.

Yanıtla26421
Zeki Anti:

yanında ne yapsınlar seni önlerinde ol, senin yerin orası..

7136
erge_nekon:

Jy seninde zurriyetine yoğun ilgi duyuyorum

01
Semih 53:

Israilin hedefi orta doğuyu ele almak ve eminim hedeflerinde Türkiye’de var, bu konuya iyi hakim olmamız lazım

Yanıtla10142
Hek Tor:

Günaaaaydıııın.... Sen hiç ''Çilli bop, aman çilli, çilli bop bop bop'' şarkısını dinlememişsin bilader. Beste ve güftesi 25 yıldan beri piyasada.

3827
druen:

birkaç nesil sonrasını göremeyecegimiz , 20-30 sene sonra yeterli asker bile cıkaramaycagımız alenen belli iken, bizleri aşılarla, hastalıklarla, tohumlarla, satın alınmış bazı yöneticilerle vuruyorlar zaten.. ülkenin gelecegi bitmiş... insanımız hala bize saldırırlarsa filan diyor. hala kafaları basmıyor mu.. ülke 20-30 seneye suriyeyilerin cogunlugu oldugu bir ülkeye dönüştü.. yok oluyoruz.. ama bu halk kendi ülkesini kendi yıktı.. cehaleti ile ülke nasıl yıkılır her seferinde bunu görüyoruz..

Yanıtla613
Yasef Behar:

Bu adamın serveti 4 milyar dollar bu paracıklarına ne olacak

Yanıtla00
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title