'Mayın Firesi'ne Erdoğan Takibi
AKP İçinde Mayın Yasası'nın Çıkmasını İstemeyip Bunu Yapılan Oylamada da Gösteren Milletvekili Sayısının 35 Olduğu Öğrenildi.
AKP içinde Mayın Yasası'nın çıkmasını istemeyip bunu yapılan oylamada da gösteren milletvekili sayısının 35 olduğu öğrenildi. AKP Grup yönetimi Genel Kurul'daki oylamaya katılmayan milletvekillerinin kimler olduğuna ilişkin olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir rapor sundu.
Oylamaya katılmayan milletvekilleri arasında Ülkü Gökalp Güney, Vahit Erdem, Murat Başesgioğlu, Yaşar Eryılmaz (ANAP kökenli), Ali Güner (DYP kökenli) ve Kürşat Tüzmen (MHP kökenli) Meclis'te geç saatlere kadar Genel Kurul çalışmalarına katıldıkları halde oylamada bulunmadılar.
-İLK KRİZ TEZKERE-
Yaklaşık 7 yıllık AKP iktidarında ilk görüş ayrılığı 1 Mart Tezkeresi'nde yaşandı. Özellikle AKP içinde olan milliyetçi kanat tepki göstermişti. Hükümet üyeleri arasında da krize neden olan 1 Mart Tezkeresi'ne bakanların imza atmasına rağmen Genel Kurul'da red oyu kullandılar. Tezkere oylamasından bir gün önce Milli Görüşçüler kulislerini yoğunlaştırmış, ve Tezkere'nin reddi yönünde etkili olmuşlardı.
O zaman AKP grup kararı almadı ve Tezkere çıkmadı.
-ASKER KRİZİ-
AKP 1 Mart Tezkeresi'nin ardından başka konularda da milletvekilleri arasında görüş ayrılığı yaşandı. TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun, Şemdinli olayları ile ilgili olarak hazırladığı taslak rapordaki askere yönelik suçlamalar parti içinde ciddi anlamda sıkıntı yaratmış daha sonra rapordan asker ile ilgili eleştiriler tek tek ayıklanmıştı.
AKP içinde Cumhurbaşkanlığı, başörtüsünün üniversitelerde serbestini öngören Anayasa değişikliği gibi konularda da sıkıntılar yaşandı. (ANKA)
(BK/NK)