Haberler

Meral Akşener tarihi zirveyle ilgili konuştu: İlk defa ülkenin geleceğine dair umutlandım

Güncelleme:
Abone Ol

6 muhalefet partisi genel başkanının katıldığı tarihi zirvenin yankıları sürüyor. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili nihai kararların alındığı toplantıyla ilgili ilk kez konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İlk defa ülkenin geleceğine dair umutlandım. Umutlandım demek doğru değil aslında. Toplantıdan ülkenin geleceği adına çok rahatlamış bir şekilde ayrıldım" ifadesini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, önceki akşam ilk kez bir çalışma yemeğinde bir araya geldi.

5 BUÇUK SAATLİK TARİHİ ZİRVE

6 liderin bir araya geldiği fotoğraf kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, 5 buçuk saat süren görüşmede tarafların Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda nihai kararları aldıkları öğrenildi. Tarihi zirvenin ardından ilk kez Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'e konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"6 SİYASİ PARTİNİN LİDERİ OLARAK BÜTÜN KONULARDA UZLAŞTIK"

Toplantının güzel geçtiğini belirten Akşener, "Altı siyasi partinin lideri olarak bir araya geldik ve bütün konularda uzlaştık. İlk defa ülkenin geleceğine dair umutlandım. Umutlandım demek doğru değil aslında. Toplantıdan ülkenin geleceği adına çok rahatlamış bir şekilde ayrıldım" ifadesini kullandı.

"TOPLANTIDAKİ ÖNCELİĞİMİZ TÜRKİYE'YDİ"

Toplantının dört maddelik bir gündemi olduğunu, hepsinin üzerinde tek tek durduklarını ve önceliğin Türkiye olduğunu anlatan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O masanın etrafındaki altı kişinin hepsinin ayrı bir partisi var. CHP, DP, SP çok önceden kurulmuş, geleneği olan partiler. Biz, DEVA Partisi, Gelecek Partisi yeni kurulmuş partileriz. Hepimizin ayrı siyasi duruşları var. Partilerimizin teşkilatlarının, tabanlarının, seçmenlerimizin farklı hayalleri, memleket meselelerine farklı bakış açıları var. Ancak dünkü masanın etrafında çok güzel bir uyum içinde Türkiye'nin sorunlarını ve çözümlerini konuşabildik."

"TOPLANTIDA HİÇBİR UZLAŞMAZLIK OLMADI"

"Millet ittifakı arasında derin görüş ayrılıkları var" iddialarına da yanıt veren Akşener, "Toplantıda hiçbir uzlaşmazlık olmadı. Herkes görüşünü dile getirdi ve bütün konularda mutabık kaldık" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Gelecek Partisi Meral Akşener İYİ Parti Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (21)

Ali Kaçkar:

Demek Bundan önceki sözler hisler umutlar hepsi tiyatroydu. Yemezler meral hanım,sende iyi biliyorsun bu işin sonu hüsran:)

Yanıtla104133
Sedat Hakan Doyanç:

meral akşener başbakan olur..darbe sonrası olamadıya belki bu seçimde olur.alllah size o şansı vermesin insallah

Yanıtla71106
Şaban Keskin:

tabiki uzlaşacaksınız sizi o masaya toplayanlar size ne talimat verdiyse aynen uyacaksınız

Yanıtla8784
özgür :

Vaybe umut tablosuna bir bakın Bu çalgı çengi takımını görünce ferdi tayfurun umudum kalmadı şu fani dünyafa şarkısını dinlemiş gibi oluyorum

Yanıtla8961
Hamdi Şahin :

Allah bu ülkeyi sen ve yanındakilerden korusun.

Yanıtla5686
Kuman:

Amin

516
Ahmet AKGÜL:

o zaman aday ol! :)) daha aday belli değilken nasıl umuda kapıldı? rasyonel mi bu

Yanıtla4875
kagan soylu:

Tencerenin deviremeyecegi hükümet yoktur..Siz kasaptan 100 gram kemik almak nasıl bir duygudur anlamazsınız..Bir aile babasını nasıl çaresiz bırakır nasıl onuruna dokunur anlamazsınız. Seçim günü o kasaptaki iki dakikadan başka hiçbir şey düşünmez insan.

Yanıtla3984
Murat Aydın:

o kötü bir his biliyoruz. Ancak sen allah aşkına bu 6 kişiyemi umut bağladın

3850
Muhammed Nazif Dusunceli:

Duygu somurusu baska birsey degil acidim gercekten:)

21
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title