Haberler

MHP'li vekilden kadınlara doğum borçlanması önerisi: Sigorta öncesi de sayılsın

Güncelleme:
Abone Ol

Emeklilik sürecindeki kadınların merakla beklediği doğum borçlanmasıyla ilgili TBMM çatısı altında yeni bir gelişme yaşandı. MHP Milletvekili Naci Şanlıtürk, doğum artış hızındaki düşüşle ilgili ses getirecek bir teklifte bulundu. Şanlıtürk, erkeklerin askerlik borçlanması üzerinden örnek vererek kadınların da işe girişten önceki doğumlarının borçlandırılabilmesini istedi.

Uzun yıllardır çalışma hayatında yer almasına karşın hala emekli olamayan ancak doğum borçlanması için beklenti içinde olan binlerce kadını ilgilendiren bir gelişme Meclis'te meydana geldi.

"SİGORTA BAŞLAMADAN ÖNCEKİ DOĞUMLAR DA BORÇLANILSIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'deki nüfus artış hızındaki düşüş nedeniyle "En az 3 çocuk" önerisi bilinirken doğum oranlarındaki düşüş nedeniyle doğum izni ve doğum teşviki gibi farklı önerilerin geliştirilmesi beklenirken durumu "Varoluşsal bir tehdit" olarak gören MHP'den farklı bir öneri geldi.

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk Meclis'te yaptığı konuşmada kadınların işe girmeden önce yaptıkları doğumların da emeklilikte borçlanarak saydırılması teklifinde bulundu.

ERKEKLERİN ASKERLİK BORÇLANMASI ÜZERİNDEN ÖRNEK VERDİ

Şanlıtürk, Gazete Duvar'ın aktardığına göre "Erkek sigortalılar askerlik süresini ilk işe giriş tarihinden önce veya sonra olmasına bakılmaksızın borçlanma yapabiliyorken kadın sigortalılar doğum borçlanmasını sadece işe giriş tarihinden sonra doğan çocukları için yapabiliyorlar. Kadın vatandaşlarımızın da sigorta başlangıcından önce yaptığı doğumları için borçlanma hakkı yasal olarak düzenlenmelidir" dedi.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Naci Şanlıtürk Milletvekili Politika Ekonomi Sigorta Kadın MHP Kadın Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (17)

akrep kral:

güzel olması geekende bu

Yanıtla1542
sade vatandaş:

önce emeklilerin alması gereken parayı verin eytyle nafakamızdan kestiğiniz hakkımız olan paralarımızı verin sonra sağa sola havaya saçacak paranız varsa saçın

1013
Seko:

Herkes adam gibi çalışsın hak etsin kardeşim iyi valla süt izni ver kadın hastalığu de izin al kim çalışacak kardeşim o kadınların işini yanında çalışan yapıyor bunlat gidip maaş çekiyor

39
YalancıSavar:

Oldu olacak 85 milyon herkesi emekli edin herkes kurtulsun. Başka çare kalmadı.

Yanıtla1127
Seko:

Helalin var millet hak ettiği emeklliği alamıyor şunların derdine bak

25
Export 86:

Bu ülkede bütün kanunlar kadınlardan yana erkeği avrat ettiler bir defa da erkek için bir hak getirin

Yanıtla227
Hüseyın Taşer:

Ev hanımlar emeklilik bekliyor söz nerde kaldı

Yanıtla918
Seko:

Sen ev hanımısın heralde bi git işine....

35
Mesut ÖZDEMİR:

Çalışan annelerin en büyük sorunu yaz dönemi çocukları nereye bırakmak Çalışana annelere yaz dönemi boyunca isteğe bağlı ücretsiz izin verilmeli

Yanıtla176
Seko:

İyide kadınlar izin mizin kaçıyor onların bütün yükü yanında çalışana kalıyor

06
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title