MHP'li Yılmaz'dan Kanun Teklifi
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, bünyesinde çocuk bakımevi bulunmayan kamu idarelerinde çalışan ve 0-6 yaş arasında çocuğu bulunan devlet memurlarına çocuklarının her biri için kreş yardımı ödenmesi için kanun teklifi verdi.
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, bünyesinde çocuk bakımevi bulunmayan kamu idarelerinde çalışan ve 0-6 yaş arasında çocuğu bulunan devlet memurlarına çocuklarının her biri için kreş yardımı ödenmesi için kanun teklifi verdi.
Yılmaz, ekonomik sıkıntı içerisinde olan devlet memurlarının küçük çocukların bakımı ve eğitimi için ayrıca bir bütçe ayırmalarının zorluğunu vurgulayan MHP'li Yılmaz, "Çocuklu devlet memurlarının büyük zorluk yaşadığı okul öncesi eğitim ve kreş imkanlarının genişletilmesi, kurumlar arası farklılığın ortadan kaldırılması, önemli bir sosyal yarayı tedavi edecektir. Çalıştıkları işyerlerine ait okul öncesi eğitim kurumu bulunmayan devlet memurlarına hizmet oranında maddi destek sağlanması, devletimizin eşitlik anlayışına uygun bir kanuni düzenleme gerektirmektedir. Sosyal hukuk devleti, güçsüzleri güçlüler karşısında koruyarak gerçek eşitliği yani sosyal adaleti ve toplumsal dengeyi sağlamakla yükümlü devlettir" ibaresinde belirtildiği gibi okul öncesi eğitimde de bu eşitliği sağlamak bizlerin görevi olacaktır. Bu kanun teklifimiz zor geçinen bu ailelere yardımı amaçlamıştır" dedi.
"ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ"
MHP'li Yılmaz kanun teklifinin gerekçelerini şöyle açıkladı:
"Çocuklarımızın gelişimi için çocuklarımızın diğer çocuklarla arkadaş olması önemlidir. Yaşıtlarıyla iç içe olmaları düzenli olarak birbirleriyle olmaları çocuklarımızın gelişimde büyük önem arz etmektedir. Araştırmalara göre biz ebeveynlerin yapacağımız hiç bir şey diğer çocukların yapacağı heyecanın yerini tutamadığını göstermiştir. Bu yaşlarda düzenli bir oyun grubuna katılamayan çocuklarımızın davranışsal sorunlar oluştuğu, toplum içinde kendini rahat etmediği, utangaçlıklar sergilediği çıplak bir gözle de gözlemlediğimiz olmuştur. Ayrıca kreş ve gündüz bakım evlerinde büyüyen çocuklarımızın bağışıklık sistemlerinin de güçlendiği hepimiz tarafından bilinmektedir. Çocukların tam öğrenme çağına girdiği bu dönemlerde yeteneklerini geliştirmesine ve kendine özgü yeteneklerini fark etmesine sebep olmaktadır. Öğrenme döneminde kreşe gitmeyen çocuklarla giden çocuklar arasında büyük farklar oluşmaktadır. Evde
internet, televizyon ve teknolojik aletlerle geçiren çocuklar körelmektedir. Bu sebepten dolayı da çocuklar ilköğretime başladığında çekimser olmakta ve geri dönüşü toparlaması zor bir dönemece girmektedirler."
"EKONOMİK SIKINTILAR ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE ENGEL OLMAMALI"
Okul öncesi eğitimde aileler kimi zaman yetersiz kalıyor ve çocuğunun eğitimine gerektiği kadar ilgi gösteremediklerinin altını çizen Yılmaz, "Bu ilgisizliğin başında ise en büyük sıkıntı ekonomik sebepler yer almaktadır. Bazı ailelerde okuma seviyesinin düşük olmasından dolayı nasıl bir eğitim vereceklerini bilemekte zorlanmaktadırlar. Gelir seviyesi ve okuma seviyesinin düşüklüğü bir kader olmaktan çıkması devletimizin düşük maaşla yada eşinden ayrılmış metropollerde ancak geçimini sağlayan çalışan ailelere bu yardımı yapması gerekmektedir. Bu sebeplerden dolayı değişen ve hızlı büyüyen dünyamızda çocuklarımızın gelişiminde biz milletvekillerine büyük iş düşmektedir. Bu kanun teklifinde her gün çocuk sayısının artması için propaganda yapan hükümetin durumu iyi olmayan ailelerin çocukları ile durumu iyi olan ailelerin çocuklarının eşit seviyede büyümelerin bir nebzede olsa hatırlatmak yeni nesil yetiştirmekte güçlüklerle yaşam mücadelesi veren hali vakti olmayan ailelerimize yardım etmektir. Artan nüfusumuzda ekonomik durumu iyi olmayan ailelere bu imkanı veremediğimizde ilerde telafisi parasal değerlerle karşılayamayacağımız daha büyük sorunları beraberinde getirmesi muhtemel olacaktır" dedi. - ADANA