Haberler

"Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olsun?" anketi! Çıkan sonuç Özel'i de İmamoğlu'nu da üzecek

Güncelleme:
Abone Ol

Erken seçim tartışmalarının yaşandığı şu günlerde yapılan ankette vatandaşlara "Yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin adayı kim olmalıdır?" sorusu yöneltildi. Anketten çıkan sonuca göre; ABB Başkanı Mansur Yavaş, CHP lideri Özel'i ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu geride bırakarak zirveye oturdu.

Özellikle muhalefet kanadında sıklıkla dillendirilmeye başlanan erken seçim tartışmaları devam ederken anket şirketleri de araştırmalarına hız vermeye başladı. Son olarak AREA Araştırma Şirketi, Türkiye'de Siyasi Durum Araştırması'nda katılımcılara "Yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin adayı kim olmalıdır?" sorusunu yöneltti.

MANSUR YAVAŞ BİRİNCİ SIRADA

Açık uçlu formatında sorulan soruya yüzde 25.3'lük kesim Mansur Yavaş yanıtını verdi. Yavaş'ı ise yüzde 19.6 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu takip etti. İmamoğlu'ndan sonra yüzde 7.8 ile üçüncü sırada CHP lideri Özgür Özel yer aldı. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın ise yüzde 2.1 oranla dördüncü olması dikkat çekti.

ERKEN SEÇİM OLMALI MI?

4-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2 bin 56 kişiyle yapılan anket çalışmasında "Sizce erken genel seçim olmalı mıdır?" sorusuna yüzde 53,3 evet cevabını verdi. Çoğunluğun erken seçim istediği ankette hayır cevabını verenlerin oranı da yüzde 41,2 oldu. Yüzde 5,5 ise fikir belirtmedi.

ESAD'LA GÖRÜŞÜLMELİ Mİ?

Suriyeli sığınmacı sorununun çözümü için hükümetin Suriye'deki rejimin başkanı Beşar Esad ile görüşmesi gerektiğini belirtenlerin oranı yüzde 85,4 oldu. Görüşmemesi gerektiğini belirtenlerin oranı yüzde 8,5 iken yüzde 6,1 fikir belirtmedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Ekrem İmamoğlu Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş Mansur Yavaş Özgür Özel Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (37)

umut mergen:

MANSUR YAVAŞ SECIM FILAN KAZANAMAZ ANKARADA ANCA KAZANIR EMREMDEN BAŞKA KAZANACAK ADAY YOK HER KESIMDEN OY ALIYOR ADAM

Yanıtla825124
İlhan Taşcı:

Ankara'yı yönetemeyen ülkeyi mi yönetecek.

221126
Orhan D:

kendi adına konuş mergo. ben ekreme oy değil kestiğim tırnağımı vermem. fakat Mansur bey aday olursa tereddüt etmeden ona oy veririm.Ekrem aday olursa oy kaybederler.

62280
Umut Yağcı:

Aynen silhonun tayfadan da oy alıyor o :)

81230
Vll. Murat:

dislike tan anla her kesimden oy alıp almadığını

1280
Alkurt:

MANSUR YAVAS, TEK GECERIM

Yanıtla121425
Caner Alp:

En azından diğerleri kadar yalanı yok.

36161
levent tugcu:

Yalan konusunda onu kimse geçemez. Adam daha söylediği vaatleri hatırlamıyor

5675
Alkurt:

Caner, sana katiliyorum

1672
İlhan Taşcı:

Mansur Ankara'yı yönetemiyor. asfalt atmaktan aciz. ülkeyi mi yönetecek.

30
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title