Haberler

Muhtarlar Tbmm’de Milletvekili Tunç’u Ziyaret Etti

Güncelleme:
Abone Ol

"Köylerimize Köydes'ten 64 Milyon; Bayındırlık'tan 4 Milyon Ödenek Sağladık"

Bartın Merkez ilçe Kozcağız Beldesine bağlı köy muhtarları AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz TUNÇ'u TBMM'inde ziyaret etti. Muhtarlar, Milletvekili TUNÇ'a köylerine yapılan hizmetler için teşekkür ederken, Milletvekili TUNÇ'ta referandumda verdikleri büyük destekten dolayı başta muhtarlar olmak üzere tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum dedi.

Köylere En Fazla Yatırım Ak Parti Döneminde Yapıldı

TBMM Araştırma Komisyonu salonunda yapılan toplantıda Muhtarlarla sohbet eden Milletvekili TUNÇ, AK Parti iktidarı olarak, Köydes Projesi ile çok büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini, 2005-2010 yılları arasında 938 adet proje için toplam 64.000.000 TL. tahsis ettiklerini, Suyu olmayan, yolu olmayan köyümüz kalmasın diye çalıştıklarını, köylere en fazla yatırımı bu güne kadar AK Parti iktidarının gerçekleştirdiğini söyledi.

1544 km. yol, 313 Ünite İçme Suyu Projesi gerçekleştirdik

Köylerimize 1544 kilometre yol yaptık, bunun 797 kilometresi asfalt, 747 kilometresi stabilizedir diyen Milletvekili TUNÇ, 50 km. peton parke yol çalışması 262 köyümüzde toplam 313 Ünitede su projesi gerçekleştirdiklerini, köylerin ihtiyacı olan demir, çimento, baks, büz, boru vs. alımı için 2,5 milyon TL. tahsis ettiklerini, Köydes projesi kapsamında 7 adet kanalizasyon projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bartın Merkez ilçenin köylerine 31,8 milyon TL. harcayarak, 951 km. yol yaptık, 129 ünite içme suyu projesi, 6 adet kanalizasyon projesi gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili TUNÇ; "Amasra İlçemizin köylerine 6 milyon TL. harcayarak, 159 km. yol yaptık, 28 ünite içme suyu projesi gerçekleştirdik, Kurucaşile ilçemizin köylerine 6,6 milyon TL. harcayarak, 89 km. yol yaptık, 43 ünite içme suyu projesi gerçekleştirdik. Ulus ilçemizin köylerine 17,3 milyon TL. harcayarak, 344 km. yol, 113 ünite içme suyu, 1 adet kanalizasyon projesi gerçekleştirdik" dedi.

Köydes Devam Edecek

Hizmet yapmadıkları tek bir köyün bulunmadığını belirten Milletvekili TUNÇ, ancak köy ve mahalle sayısı fazla olan Bartın'da hala Köydes Projesine ihtiyaç olduğunu ve bundan sonra da bu projenin devam ederek, köylere hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Bayındırlık Bakanlığından Köylerimize 4 milyon TL. ödenek aktardık

Köydes Ödeneklerinin haricinde Bayındırlık Bakanlığı İller Bankası köy kalkınma paylarından 4 milyon TL. ödenek sağladıklarını belirten Milletvekili TUNÇ, bu ödenekle, 81 adet köyümüzün alt yapı hizmetlerini, kilit parke taşı döşemesi, köy yerleşik alanlarının tespiti çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Muhtarlar'dan Teşekkür

Ziyarete katılan Köy muhtarları da Milletvekili TUNÇ'a ve Köydes Projesini ortaya çıkararak yolu olmayan ve suyu olmayan köy kalmasın diyen Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'a ve Köydes Projesinin Bartın'da uygulamasını gerçekleştiren Bartın Valiliği ve Özel İdare yetkilileri, İlçe Kaymakamlıkları ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ile İl Genel Meclisi Üyelerine teşekkür ediyoruz dediler.

Kozcağız bölgesinde bulunan Mamak Köyü Muhtarı Fatih Özdemir, Eskiemirler Muhtarı Şuayp Dönmez, Karşıyaka Muhtarı Hikmet Aydın, Aşağıdere Muhtarı Necdet Göktepe, Başoğlu Muhtarı Muhtarı Muhittin Acar, Ellibaş Köyü Muhtarı Nuri Çitçi, Eyüpoğlu Köyü Muhtarı Hamit Dönmez, Köyyeri Muhtarı Kamil Aktaş, Özbaşı Köyü Muhtarı Cengiz Ulubaş, Sofular Köyü Muhtarı Halil Ayhan, Uluköy Muhtarı Hayati Er, Bedil Muhtarı Muzaffer Kabak, Karacaoğlu Muhtarı Yılmaz Çapkın, Yenihamidiye Muhtarı İdris Akarsu, Eskihamidiye Muhtarı Hüseyin Yılmaz'ın katıldığı ziyarette muhtarlarla TBMM Araştırma Komisyonu odasında bir toplantı gerçekleştiren Milletvekili TUNÇ, toplantı sonrasında Meclis yemekhanesinde muhtarlarla birlikte yemek yedi. Yemeğin ardından TBMM Genel Kurulu Salonunda Meclis çalışmalarını bir süre takip ettikten sonra TBMM'den ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title