Haberler

Osman Kavala kararının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum: İktidar, hukuku ayaklar altına almaya devam ediyor

Güncelleme:
Abone Ol

Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. Bu karara tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Gezi direnişi; dayanışmaya, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye adanmış bir millet hareketiydi. Ülkemize karabasan gibi çöken bu zorba ve hukuk tanımaz iktidar, maalesef hukuku ayaklar altına almaya devam ediyor" dedi.

Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, firariler eski CIA danışmanı Henri Barkey ve Can Dündar'ın da aralarında bulunduğu 9'u firari 17 sanığın 15 Temmuz darbe girişimi ile Gezi Parkı olaylarına ilişkin iddialar kapsamında yargılandığı dava, karara bağlandı.

KAVALA'YA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'ya, TCK'nın 312/1 maddesi gereğince "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini kararlaştırdı. Mahkeme heyeti, sanığa verilen toplam ceza süresi ve infaz koşullarını dikkate alarak Kavala'nın bu suçtan hükümle beraber tutuklanmasına hükmetti.

"ADALETİ YENİDEN TESİS EDECEĞİZ"

Bu kararın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından adeta ateş püskürdü. Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Gezi direnişi; dayanışmaya, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye adanmış bir millet hareketiydi. Ülkemize karabasan gibi çöken bu zorba ve hukuk tanımaz iktidar, maalesef hukuku ayaklar altına almaya devam ediyor… Az kaldı; bu zulme son vereceğiz ve adaleti yeniden tesis edeceğiz!" ifadelerini kullandı.

Osman Kavala kararının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum: İktidar, hukuku ayaklar altına almaya devam ediyor

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Osman Kavala Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

Abdullah Aydemir:

Zülme son verecekmiş. CHP' nin bu millete ettiği zulümleri hiç kimse unutmadı hiç merak etmeyin. Bacılarımızın başörtüsüne kadar el uzattınız. Zulümden özgürlükten bahsedersiniz birde utanmadan. İnsanda biraz ar olur ya.

Yanıtla632
Abdullah Aydemir:

Dünyada Bir yerde Savaş, kargaşa varsa sorumlusu SOROS' tur. Osman KAVALA' nın da Soros' un adamı olduğunu bilmeyen yok. Sınır dışı harekete karşı çıktınız. Kavalayı desteklersiniz? HDP ile kol kolasınız. Bu durumda siz kimin adamısınız EY CHP liler?

Yanıtla730
Abdullah Aydemir:

Barışa kardeşliğe ve demokrasiye adanmış hareketmiş. ulan Devletin onca polis arabasına, milletin malına mülküne zarar verdiniz. Nasıl barış bu? Kendi belediyeleriniz ağaçları katlederken nerde bu geziciler hani?

Yanıtla428
Sadık:

Neye az kaldı, Ülkeyi Batının emirkulu yapmayamı az kaldı, Rüyanda görürsün.

Yanıtla213
Sami İşgören:

eğer sen gerçekten bu düşünceyle devam edip birde iktidara gelirsen yazıkar olsun bu millete.gezi direnişi kardeşliğe atanmış bir yürüyüştü hee yazıklar olsun la sana .

Yanıtla111
Sevda Gül :

Siz besleyin hayini Allah bize yardim ettikce biz onlarin oyunmarini bozariz!!!!

Yanıtla111
Gündüz Abdullayev:

Sayın Kilicdaroglu ama sizde ne kadar batili var hepsine kardeş diyorsunuz - nasıl olacak bu iş

Yanıtla111
HALİS ER:

İlâhi adalet

Yanıtla110
Dentgeatio :

Bir kere olsun Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında ol Sn. Kılıçdaroğlu

Yanıtla19
Murat kılıç :

Yazıklar olsun sana ve senin gibilere. CHP yi ne hale getirdiniz

Yanıtla19
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title