Haberler

Özcan Belen: Keçiören'i 'Sonsuz Yeşil'le çevreleyeceğiz

Güncelleme:
Abone Ol

AK Parti Keçiören Belediye Başkan aday adayı mimar Özcan Belen, seçilmesi halinde Keçiören'i "Sonsuz Yeşil" ile çevreleyeceğini açıkladı.

Keçiören'e yönelik 5 başlıkta 40 proje açıklayan AK Parti Keçiören Belediye Başkan aday adayı Mimar Özcan Belen "Sonsuz Yeşil" projesine yönelik açıklamada bulundu.

- Keçiören'in çevresini "Sonsuz Yeşil" ile çevreleyeceğiz

Seçilmesi halinde Keçiören'in çevresini "Sonsuz Yeşil" bir hat ile çevreleyeceklerini belirten Özcan Belen "Keçiören'i "Sonsuz yeşil" mottosuyla adeta yeniden tanımlayacağız. Doğal yaşam alanları, botanik parkları ve kesintisiz yeşil koridorlar oluşturarak çevremizi koruyacak, yeşili yayacak, halkımıza nefes alabilecekleri alanlar sunacağız." dedi.

Özcan Belen: Keçiören'i 'Sonsuz Yeşil'le çevreleyeceğiz!

- Keçiören'i turizm merkezi yapacak 4 yeni vadi kuracağız

Özcan Belen "Sonsuz Yeşil" projesi kapsamında Keçiören'e Gençlik Vadisi, Şelaleler Vadisi, Spor Vadisi, Kartaltepe Botanik Parkı kuracaklarını belirtti. Belen "Spor Vadisini Ovacık bölgesinde, Gençlik Vadisini Estergon Kalesi, Cumhuriyet Kalesi ve çevresinde, Şelaleler Vadisini ise Hacıkadın bölgesinde kurmayı planlıyoruz. Keçiören'in çevresini yeşil ile donatırken ayrıca 28 km'lik bir koşu ve bisiklet rotası oluşturacağız" dedi. Gençlik Vadisinde gençlerimiz için modern ve kapsamlı bir gençlik, spor ve kültür merkezi inşa edeceklerini belirten Belen "Bu merkez, gençlerimize spor, sanat, kültür ve eğitim imkânları sunacak. Keçiören, Ankara'nın gençlik ve kültür merkezi haline gelecek" dedi.

Ovacık bölgesine yerleştirilecek Spor Vadisi kompleksinde, doğayla iç içe gerçekleştirilecek olan spor faaliyetlerinin çeşitli yaş gruplarına yönelik olacağını vurgulayan Belen "Spor Vadisiyle, çocuklardan gençlere ve yaşlılara kadar geniş bir yaş kitlesine hitap ederek, Keçiören sakinlerini spor ve doğa ile buluşturmayı amaçlıyoruz." dedi.

Özcan Belen: Keçiören'i 'Sonsuz Yeşil'le çevreleyeceğiz!

- Keçiören'in kuzeyi ile güneyi arasına ekolojik köprüler inşa edeceğiz

Özcan Belen çevre yolu üzerindeki ekolojik köprülere yönelik projesini ise "Keçiören'in kuzeyi ile güneyi arasındaki bağlantıyı güçlendirmek için Ankara Çevre Yolu üzerinde 4 adet ekolojik köprü oluşturacağız. Ayrıca bir ekolojik köprüyü de Kuzey Ankara bölgesine yapacağız" şeklinde açıkladı.

- Özcan Belen ülke düzeyinde çok sayıda proje yaptı

Ankara'da uzun yıllardır mimarlık projeleri yapan Özcan Belen'in yaptığı projeler arasında millet bahçeleri, spor yapıları, röleve restorasyon projeleri ve kentsel tasarım projeleri yer alıyor. Özcan Belen, ekibi ile geliştirdiği ICF Depreme Dayanıklı Hızlı Konut Sistemleri (Stroton) ürün ve projesi ile Dünya Mimarlar Birliği tarafından verilen Altın Çekül Ödülü'ne layık görüldü. Belen, hâlihazırda çalışmalarında, turizm projeleri ve ülke çapında Teknoloji Üsleri kurulması konularına ağırlık veriyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

AK Parti Mimar Belen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title