Haberler

ABD'deyken İmamoğlu'na siyasi yasak çıkarsa ne yapacaklar? CHP lideri Özel açıkladı

Güncelleme:
Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD seyahati öncesinde 'Ahmak Davası'ndan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak çıkma ihtimaline ilişkin konuştu. ABD'deyken bu yönde bir karar çıkması halinde ne yapacaklarını açıklayan Özel "Biz her ihtimali göz önüne alıyoruz. Böyle bir saçmalık, şuursuzluk yok. Türkiye'ye böyle bir ayıbı yaşatacaklarını düşünmüyorum. Demokrasi tokadından ders almadınız mı? Karar çıkarsa hemen ABD'den geri döneriz. Ben öyle bir güne uyanacağımızı inanmıyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla açılan davada, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası verilmişti.

ABD'YE HAREKETİ ÖNCESİNDE KONUŞTU

Gözler İstinaf Mahkemesi'nde çıkacak karar çevrilmişken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD'ye hareketinden önce İstanbul Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

"BİZ HER İHTİMALİ GÖZ ÖNÜNE ALIYORUZ"

ABD'de olduğu süreçte İmamoğlu'na siyasi yasak çıkarsa ne yapacaklarına dair de konuşan Özel, "İstanbul il başkanımız ve genel başkanvekilimiz o toplantıyı yönetecekler. 6 genel başkan yardımcımızı görevlendirdik. İBB Başkanımız toplantının bir kısmına katılacak. Ben kendisiyle dün akşam baş başa bir görüşme yaptım, kendimiz de bunu değerlendirdik. Biz her ihtimali göz önüne alıyoruz.

"DEMOKRASİ TOKADINDAN DERS ALMADINIZ MI?"

Böyle bir gündemin yerleşmesine izin verilmemesi gerekir. Böyle bir saçmalık, şuursuzluk yok. Türkiye'ye böyle bir ayıbı yaşatacaklarını düşünmüyorum. Demokrasi tokadından ders almadınız mı? Geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız millet çok daha şiddetlisini atar. Tut ki biz ABD'deyken oldu, hemen geri döneriz. Ben öyle bir güne uyanacağımızı inanmıyorum. A'dan Z'ye bütün ihtimalleri gözeten bir tutum içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Ekrem İmamoğlu Özgür Özel Demokrasi Politika Türkiye Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (48)

umut mergen:

HABERLER .COM AKP YANDAŞLIĞINI BIRAK TARAFSIZ HABER YAP

Yanıtla297248
SERT KALEM:

sende bırak yalakalığı işine gücüne bak, ucuz ve aciz insanlar iftira atar, onurlu şerefli insanlar iftira atmaz , ayrıştırıcı sözler kullanmaz.....

42
Goethegitme:

Tamamıyla dansoz gazetecilik,ortalık karissin bunlar haber yapsin!Tek dertleri budur!!

14
masteng aston:

Tasma var zor

12
Pole star:

AKP yandaşı mi :)))

11
Serhat Arik:

ABD‘de ne isi varmış ekremin? adamı istanbul haric heryer ilgilendiriyor.

Yanıtla146282
Doğrucu Mahmut:

ABD ye giden Özgür Özel,İmamoğlu değil.trollük yapacaksın tamam da bari haberi tam oku.sana linke atanlar da okumamış.vay le mine

25
Turan Şahin:

serhat arik, gözüne gözlük tak haberi iyice oku,ahmallık yapma,milleti güldürme,

15
Murat Yildirim:

CHP artı çöp

Yanıtla93166
Hasan Aydemir:

aynı yukarıdakilerin 23 senedir yaptıgı gibi

24
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title