Haberler

Özel Şam'a gidiyor: Esad ile masaya oturup sığınmacı sorununun çözülmesi için çalışacağım

Güncelleme:
Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı canlı yayında temmuz ayı içinde Şam'a giderek Suriye lideri Esad ile masaya oturacağını söyledi. Özel, "Türkiye ile Esad'ın bu sorunu çözüp, Avrupa'dan kaynağın bulunması için inanılmaz gayret sarf edeceğim. Bu konuda en büyük kampanyayı da yapacağız yeter ki Türkiye'de sığınmacı meselesinden kurtulmak üzere herkes iradesini göstersin" dedi.

31 Mart seçimlerinde yüzde 37,7 ile birinci parti çıkan CHP'de genel başkanlık koltuğuna oturduğundan beri dikkat çeken adımlar atan Özgür Özel bu akşam katıldığı canlı yayında sığınmacı sorununun çözümü adına atacağı önemli bir adımdan bahsetti.

CANLI YAYINDA GÜNDEME İLİŞKİN SORULARI YANITLADI

KRT Ankara Temsilcisi Elif Doğan Şentürk ve gazeteci Zafer Arapkirli'nin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, heyetiyle birlikte temmuz ayı içinde Lübnan üzerinden Şam'a gideceğini duyurdu.

"KAYSERİ BENZERİ OLAYLAR YAŞANMASIN"

Suriye lideri Beşar Esad ile masaya oturacağını belirten Özel, "Türkiye ile Esad'ın bu sorunu çözüp, Avrupa'dan kaynağın bulunması için inanılmaz gayret sarf edeceğim. Bu konuda en büyük kampanyayı da yapacağız yeter ki Türkiye'de sığınmacı meselesinden kurtulmak üzere herkes iradesini göstersin. Kayseri benzeri olayların yaşanmasının endişesiyle de bu meselenin çözülmesi lazım.

"BİZ YURT DIŞINA GİTTİK Mİ TÜRKİYE'NİN PARTİSİYİZ"

Bir devlet terbiyesi diye bir şey var. Dışişleri Bakanlığı açıklaması hepimizi bağlayacak bir şeydir. Bu senin blog sayfan değil. Bir şey yazacaksan Dışişleri Bakanı olarak kendi imzanı atarsın, söylersin. Bir kurumun ismini kullanıp, tutup da böyle bir şeyi internet sayfasına koymaları son derece yersiz. Normalleşme diyoruz, bu üsluplar doğru değil. CHP'nin herhangi bir dış gücü falan... Ben Erdoğan'ın kendisine söyledim, memnuniyetlerini iletti. Biz Türkiye'de ana muhalefet partisiyiz, yurt dışına gittik mi Türkiye'nin partisiyiz. Örneğin ben Gezi Davası'nın bu şekilde olmasını savunamam. Bu ülkeye olimpiyat alınacak hep birlikte alacağız, bu ülkenin reklamını, ticaretini hep birlikte yapacağız" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Özgür Özel Türkiye Suriye Şam Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

9 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 2024-25 okullar ne zaman açılacak? 9 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Eylem Tok kimdir? Eylem Tok kaç yaşında, nereli, mesleği ne? 9 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Temmuz Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Temmuz AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Temmuz Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 9 Temmuz 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 Temmuz Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! İlker Kaleli İspanyolca biliyor mu? SHP'nin açılımı nedir? SHP ne demek, açılımı ne?
1000

Yorumlar (41)

Fatih ERDEM:

Hangi sıfat ile Şam'a gidecek merak ediyorum, sanki Devlet başkanı veya Dışişleri bakanı ...

Yanıtla463218
SMMM:

Sıfatı olup, sıfatsız olanlardan daha iyidir.

60265
Yavuz Tastan:

Zorunuza gitti he türkiyenin 1. Parti sıfatı ile gidecek

64227
Sinan Bulduk:

Eko diyorduk ama özgür projesi daha etkili çıktı..

18119
Fırat Çiçek:

sizin sıfatınız kaldı mı konuşuyorsunuz ?? nasıl bir sıfata sahipsiniz merak ediyorum. muhalefet olabilirsin de konuya odaklan azıcık. sığınmacı bir problem ve ülkeyi yönetenler bir şey yapmıyor...

1175
Safe Safer:

Sanki mülteci sorunu bir tek Türkiyede var. Chp 80 yılda neyi çözmüş?!! Ben ABDdeyim burda 20 milyon mülteci var, Avrupada öyle Afrikada öyle

Yanıtla29496
Hakan:

Amerika'da 300 milyon nüfusta 20 milyon mülteci var Türkiye'de ise 85 milyon nüfusu 15 milyon mülteci var.

37189
Martin Sikertel:

Avrupa'da Amerika'da da milletin namusuna kastetip her türlü pisliği yapıyorlar mı?

49140
hic33:

Dostum aradaki fark şu: Abd ve avrupa uzun yıllar içinde planlı olarak ihtiyacı doğrultusunda istediğini aldı.Seninkiler kaynakları kendi milletine yetmezken plansız, düzensiz şekilde hura bir iki yılda milyonları aldı.Sonuç ülkede şu an kaos hakim.

230
İSMAİL KILINÇ:

Allah razı olsun çözerse chp çözer,x parti çözer lakin Avrupa iade mülteci barındırma ilgili fon parası için sıcak karşılıyor resmi değil duyduğum bu yani alın paranızda mültecilerinizde sizin olsun Avrupa demek gerekiyor.

Yanıtla50169
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title