Haberler

Özgür Özel'in Suriye ziyaretine Şam yönetiminden olumlu yanıt: Görüşme yeri ve tarihi konuşulacak

Güncelleme:
Abone Ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, partisinin lideri Özgür Özel'in Suriye'yi ziyaret ederek Beşar Esad ile görüşme isteğinin Şam yönetimi tarafından kabul edildiğini açıkladı. Bulut, "Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede görüşme hangi tarih bunlar konuşulacak" ifadelerini kullandı.

CHP'li Burhanettin Bulut, Halk TV'de Gözde Şeker'in sunduğu Yeni Bir Sabah isimli programda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Suriye ziyaretine ilişkin ilk kez konuştu ve Özel'in Şam'a gideceğini söyledi.

"ÖZEL, ÇÖZÜM İÇİN SURİYE'YE GİDECEK"

AK Parti iktidarının yarattığı Suriyeli sığınmacı krizi ve Suriye'de Türkiye'nin egemenlik alanındaki Süleyman Şah Türbesini hatırlatan Bulut, Özel'in çözüm için ülkeye gideceğini söyledi.

"ŞAM'DAN DA OLUMLU CEVAP GELDİ"

Bulut, Şam yönetimi ile temasa geçtiklerini belirterek ziyarete ilişkin olumlu yanıt aldıklarını söyledi ve "Görüşme niyetine ilişkin bu konuların çözümü, niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede görüşme hangi tarih bunlar konuşulacak. Biz görüşme talebimizi ilettik Şam'dan da olumlu cevap geldi" dedi.

"ESAD'I MASAYA OTURMAYA İKNA EDEBİLİRİM"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı bir açıklamada Erdoğan ile Esad arasında arabulucu olabileceğini ifade ederek, "Önce Esad Türkiye ile masaya oturmaya ikna edilmeli. Ben Esad'ı masaya oturmaya ikna edebilirim. Yeter ki Erdoğan'ın böyle bir niyeti olsun. Erdoğan'ın son açıklamasından da görüyoruz ki bizim burada attığımız adımlar Erdoğan'ı da cesaretlendiriyor. Bu mesele Türkiye'nin en yakıcı sorunu, sığınmacı sorununu bizim öncelikli meselemiz. sözlerini kullanmıştı.

ERDOĞAN'DAN HER ZAMAN" DAVETTE BULUNURUM MESAJI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, Türkiye'nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a iki komşu ülke arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasına yönelik olası görüşmeler için "Her zaman" davette bulunacağını söylemişti.

Haberler.com / Eymen Dursun - Politika

Burhanettin Bulut Özgür Özel Politika Suriye Dünya Şam Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

zebil animation:

iktidar bu zamana kadar milletin sesini duymadı. artık umudumuz siz olacaksınız umarım bu görüşmeden bişey çıkar

Yanıtla90330
HABERCİ:

hayale ip bağlamak olsa gerek. her seçim öncesi kendilerini bitirecek projelere imza atıyor adamlar

506
ANADOLU PARSI:

Helal olsun Özel .İnsallah bir sonraki dönem cumhurbaşkanısın...

Yanıtla93241
SUNSET null:

diploması var reis olamaz:)

57
Letgohesap null:

ŞU ÖZGÜR ÖZELE Bİ ŞANS VERİN YEMİN EDERİM ÜLKEYİ ŞAHLANDIRCAK POTANSİYELİ VAR.

Yanıtla76160
SY:

Bu cumhurbaşkanımızın görevidir. Sen orda ne kaybettin?

Yanıtla16839
SUNSET null:

kardeşim Esad tercih yaptı

Yanıtla33104
Hek Tor:

En azından kendisine Esed demeyen birini kabul etmiş.... Diyorum ki, Esad (Asad) kendisine hakaret amaçlı bu ismi takan kişilerle muhatap olursa adam değildir.

Yanıtla2766
Elazig Yasa:

Atalarımız ne demiş? Iki düşün bir söyle. Hatta bazıları iki değil 11 düşün bir söyle daha geçerli. Dış ilişkilerde maşallah bükemediğimiz elleri tek tek öpüyoruz, son öpülesi el Sayın Esed ..:)

Yanıtla1958
HOZKAN:

Saçmaladığınızın farkındasınız değil mi. 100 binlerce insanı katleden bir adam için ne yapacaktı Reis direk el mi sıkışacaktı. Eline sağlık İyi ki öldürdün öldürmeye devam etmiş diyecekti senelerdir adam olsun diye bekleniyor, adam olsun oradaki Suriyelileri öldürmesin de Suriyelileri gönderelim diye uğraşıyoruz. bir şeyi Reis düşmanlığını öne koymadan yorumlayın.

7130
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title