Haberler

Putin, Batı'ya meydan okudu: Nükleer üçlüyü geliştirmeyi planlıyoruz

Güncelleme:
Abone Ol

24 yıl sonra Kuzey Kore'yi ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkeye dönüşünde Batılı ülkelere gözdağı verdi. Putin, nükleer silah programını geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, "Stratejik caydırıcılığı garanti altına almak ve dünyadaki güç dengesini korumak üzere nükleer üçlüyü daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Tabii ki silahlı kuvvetlerin tüm birimlerinin potansiyelini güçlendirecek, savaş yeteneklerini artıracağız." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore'ye yaptığı ziyaretin ardından ülkeye dönüşünde dikkat çeken ifadeler kullandı. Nükleer silah programını geliştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Putin, "Stratejik caydırıcılığı garanti altına almak ve dünyadaki güç dengesini korumak üzere nükleer üçlüyü daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Tabii ki silahlı kuvvetlerin tüm birimlerinin potansiyelini güçlendirecek, savaş yeteneklerini artıracağız." dedi.

PUTİN'DEN BATI'YA "NÜKLEER" MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 yıl sonra ziyaret ettiği Kuzey Kore dönüşünde Batılı ülkelere meydan okudu. Kremlin Sarayı'nda askeri akademi mezunlarıyla bir araya gelen Putin, nükleer silah programını geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Putin şunları söyledi: "Bu zorlu uluslararası durumu, yeni zorlukların ve risklerin ortaya çıkmamasını dikkate alarak ileri teknolojilere ve bilime, etkili finansal ve ekonomik çözümlere dayanarak bir savunma politikası oluşturmaya ve Silahlı Kuvvetlerimizi kapsamlı bir şekilde geliştirmeye devam edeceğiz.

Putin, Batı'ya meydan okudu: Nükleer üçlüyü geliştirmeyi planlıyoruzRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

"İLERİ TEKNOLOJİ SİLAHLAR ÜZERİNDE ÇALIŞACAĞIZ"

Öncelikli olarak cephedeki birliklere (Ukrayna'daki Rus askerlerine) farklı tiplerde insansız hava araçları, zırhlı araçlar ve yüksek hassasiyetli silahlar, saldırı uçakları, düşman tespit ve karşı batarya sistemleri, kontrol ve iletişim sistemlerinin tedarikini artıracağız. Seri üretimine başlanan diğer modern, ileri teknoloji silah ve ekipmanlar üzerinde de çalışacağız."

"NÜKLEER ÜÇLÜYÜ DAHA DA GELİŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ"

Stratejik uçaklar, kıtalararası balistik füzeler ve denizaltılardan oluşan "nükleer üçlü"yü geliştireceklerini vurgulayan Putin, "Stratejik caydırıcılığı garanti altına almak ve dünyadaki güç dengesini korumak üzere nükleer üçlüyü daha da geliştirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"SAVAŞ YETENEKLERİNİ ARTIRACAĞIZ"

Putin, "Tabii ki silahlı kuvvetlerin tüm birimlerinin potansiyelini güçlendirecek, savaş yeteneklerini artıracağız. Benzersiz özellikler ve gelecek vaat eden modeller üzerinde çalışıyoruz. Birlik ve silahların komuta ve kontrol sistemlerini daha da geliştirmeyi, muharebe eğitiminin yoğunluğunu ve kalitesini artırmayı, dost devletlerin katılımı da dahil olmak üzere tatbikatlar ve eğitimler yürütmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Uluslararası İlişkiler Vladimir Putin Kuzey Kore Politika Güncel Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

Spartacüs MartinLuther:

Bu esnada biz ne yapıyoruz Türkiyede hayatta kalmaya çalışıyoruz

Yanıtla4285
hikmet yaşar:

halkın yüzde 90 ı köle olmuş 10 bin lira emekli maaşı sadece ekmek almaya yerer

Yanıtla2050
sdsfs dfsa:

Adam diyor Çanakkale boğazı Hikmet diyor yandı ....... Ağzı

1419
VEFA:

Herkes kendi derdine düşmüş. Yangın varken önce onu söndürmek lazım!... Demi?.

113
Alkurt:

Sdsfs, gülmekten kirildim

32
VEFA:

Yürü bee kim tutar seni!.. . Meydanı boş buldun nasılsa, her yer yangın, her yer zulüm. Biraz da sen sallamışsın çok değil!..

Yanıtla2938
Samarpan Bhav:

Korkudan nukleere sarılıyor adam. Başka elde bisey kalmadi çünkü. Rusya bitmiş kimseyi korkutamaz daha.

Yanıtla3113
Hiç Heç:

Rusya 1550'den beri çok az yenildi. Yenilgileri,1711 prut savaşı ve 1980 yılı Afganistan savaşı. Ne yapar eder yener.

Yanıtla1223
Kemal Bayram:

sadece konuşuyor...3 yıldır Ukrayna'da bir ilerleme yok..o nükleer silahların çalışacağı muamma...

Yanıtla73
turan atsız:

iran ve çin in silah desteği bir şekilde bitti veya azaldı şimdi kuzey koreyi deniyor bu işin sonu yok boş yere rusyalı(cepheye gidenlerin % 60 ı tatar,başkurt,çuvaş türkü) ve ukraynalılar ölüyor. büyük ihtimal çok az bir toprak alarak geri çekilmeyle sonuçlanacak

Yanıtla54
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title