Haberler

Rakam öyle böyle değil! Milletvekilleri ve bakanların alacağı zam belli oldu

Güncelleme:
Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücrete ara zamma kapıları kapatmasının ardından milyonlarca çalışanın hayali suya düştü. Alım gücü düşen vatandaş ay sonunu getirmekte zorlanırken milletvekili ve bakanların maaşlarında ciddi bir artış olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Haziranda aylık enflasyon bir yılın en düşük seviyesinde yüzde 1.64 olarak geldi. SSK ve Bağkur emeklilerinde kök maaşı 8 bin TL ve altında olanları 'sıfır zam' tehlikesi beklerken asgari ücretli için de ara zamda kapılar kapandı. Bakanlar ve milletvekillerini ise temmuzda yaklaşık 28 bin TL zam bekliyor.

1 YILDA 76 BİN LİRA ZAM

Sözcü'de yer alan habere göre, bakan maaşlarına son bir yılda yapılan zam tutarı 76 bin lirayı buldu. Bir bakan maaşı 8.5 asgari ücretten 10 asgari ücrete, 14.5 emekli aylığından 17.3 emekli aylığına yükseltildi.

17 ASGARİ ÜCRETE TEKABÜL EDİYOR

Hem bakan maaşı hem de milletvekili emekli aylığı alanların geliri 47 bin lira zamla 241 bin liradan 288 bin liraya çıktı. Bakanların maaşı temmuz zammıyla 17 asgari ücrete çıkarılmış oldu. Milletvekilleri ise 27 bin 398 lira zam bekliyor.

4 MİLYON EMEKLİYİ BEKLEYEN SIFIR ZAM TEHLİKESİ

Öte yandan 6 aylık enflasyon rakamlarına göre; emekliye yüzde 24,73, memura ise yüzde 19,31 oranında zam yapılacak. Ancak bu orana göre yaklaşık 4 milyon emekli hiç zam alamayabilir.

KÖK MAAŞ DETAYI

Emekli zamları kök maaşa göre belirleniyor. Şu an en düşük emekli maaşı 10 bin TL. Maaşı 10 bin TL'nin altında olan emekliler, devlet desteği ile 10 bin lira aylık alıyor. Şu an için en düşük emekli maaşının güncellenmesiyle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Hükümet en düşük emekli maaşında bir güncelleme yapmazsa kök maaşı 8 bin TL ve altında olan emekliler sıfır zam alacak. Maaşları yine 10 bin lira olmaya devam edecek.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Vedat Işıkhan Milletvekili Asgari Ücret Kabine Zam Finans Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 2024-25 okullar ne zaman açılacak? 9 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Eylem Tok kimdir? Eylem Tok kaç yaşında, nereli, mesleği ne? 9 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Temmuz Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Temmuz AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Temmuz Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 9 Temmuz 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 Temmuz Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! İlker Kaleli İspanyolca biliyor mu? SHP'nin açılımı nedir? SHP ne demek, açılımı ne?
1000

Yorumlar (125)

VEFA:

Bu nasıl bir yüzsüzlüktür ki emekliye 10 bin TL aylığı reva görürken, siz bu kadar yüksek bir maaşı gönül rahatlığıyla alacaksınız. Milletvekili mi yoksa milletyükü mü anlamadım!..

Yanıtla161K
SüLeyman Kiyağ:

Bunlar Milletvekili değil , Milletskci

101K
Cem ABACI:

Artık şu Hadisi Serifi unutmayın."Nasıl olursanız öyle yönetilirsiniz"Karar vericiler mars tan gelmiyor.Halk içinden çıkıyor.Aile eğitimi önemli yiyorsa...

8651
Alp ALGAN:

Dün Red verenler nerede. Milletvekilleri ne işe yarıyor. Ben daha görmedim memlekette. Bir kere hayatımda vekil gördüm o da seçim yakındı. Bu sistem kökten kaldırılmalı bence. Belediyeler de aynı şekilde milleti soyar başka bir şey yok.

3305
CAN Işık:

Millet soyucu

3211
MHSN SRC :

haramzadeler

2208
Gelir Geçer Her şey:

Cem Abacı bu işte bir yanlış olmalı. Biz dünyanın en ahlâklı en erdemli toplumuyuz. Bütün milletlere örnek olan üstün milletiz. Hak desen adalet desen bizde dostun gıpta ettiği, düşmanın kıskanıp korktuğu bir milletiz. Allah'ın ahlakıyla ahlaklanmış bir millet hakkında suizan ediyorsun

12234
Şaziye Ceyhan:

Günün sorusunu, Muhalif Vekillere sormak isterim... O degıl de bir emeklinin almadıgı zam oranını biz de haketmiyoruz diyip kaç kişi bunun üzerine konuşma yaptı... İş paraya gelince hepiniz İktidar partisinden yanasınız ...

Yanıtla17671
Sm57:

Meclisin hiç sorun çıkartmadığı durum kendi maaş zamları hepsi el ele veriyor

1477
Ben bilmemm:

Bir dönem milletvekilliği yapan emekli nasıl oluyor biri bana lütfen anlatsın. Ben 35 yıl sonunda 19 bin TL alırken benim seçtiğim milletvekili nasıl 4-5 yıl sonunda 250 bin TL alıyor? Bu mu Adalet. Milletvekili maaşı asgari ücretin 3 katı olmalı. Emeklilik ise aynı 4A 4B şartları gibi olmalı..

02
Tüm 125 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title