Haberler

Sancaktepe Belediyesi'nin çalıştayında bir vatandaşın Kürtçe konuşması MHP ilçe başkanını küplere bindirdi

Güncelleme:
Abone Ol

Sancaktepe Belediyesi'nin Stratejik Plan Çalıştayı'nda söz alan bir vatandaşın maruzatını Kürtçe olarak dile getirmesi MHP Sancaktepe İlçe Başkanı Arzu Karaalioğlu'nu kızdırdı. Tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dile getiren Karaalioğlu, "Etnikçi ve bölücü provakatif teşebbüsün Belediye Başkanının nezaretinde, gözetiminde gerçekleşmesi esef vericidir" ifadelerine yer verdi.

31 Mart yerel seçimlerinden önce Sancaktepe'de MHP çadırını ziyaret etmek isteyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "Bas geri" diyerek tepki gösteren MHP Sancaktepe İlçe Başkanı Arzu Karaalioğlu, şimdi de Sancaktepe Belediyesi'nin Stratejik Plan Çalıştayı'nda söz alan bir vatandaşın maruzatını Kürtçe olarak dile getirmesi üzerine yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN DİLİ TÜRKÇE'DİR"

Sosyal medya hesabından çalıştaydaki o kısmı alıntılayarak tepkisini dile getiren Karaalioğlu, "Recep Tayyip Erdoğan Kongre salonunda gerçekleşen 'Stratejik Plan Çalıştayı'nda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Anayasal bütünlüğüne, Türk Milletinin diline ve hülasa Türk vatanının mukaddesatına teşebbüs edercesine bir provakasyon, acziyet ve şahsiyet bozukluğunun yansıması vuku bulmuştur. Dil, milletin yegane varlığıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili ise Türkçe'dir. Yerel Yönetimleri kendi menfaat ve güdüsel çıkarları ile kirletmek, fonksiyonunu kaybettirmek ve hatta bağımsızlığına halel getirmek isteyen her kim olursa olsun karşısında yılmaz ve yıkılmaz Türk Milleti'nin iradesini ve Ülkücü Hareketi bulacaktır" ifadelerine yer verdi.

"BU ACİZ PROKASYONA GÖZ YUMAN..."

Açıklamasının devamında Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin'e sert sözlerle yüklenen Karaalioğlu, "Etnikçi ve bölücü provakatif teşebbüsün Belediye Başkanının nezaretinde, gözetiminde gerçekleşmesi ayrıca esef vericidir. Bu aciz provokasyona göz yuman, ses çıkarmayan her bir kimse de gaflet ve fena bir maksad bulunduğu aşikardır. Milliyetçi Hareket Partisi Sancaktepe İlçe Başkanlığı olarak bu menfur teşebbüsün ve bölücü nifak tohumlarının her kulvarda takipçisiyiz ve müsaade etmeyeceğiz" dedi.

İşte Karaalioğlu'nun o paylaşımı;

Sancaktepe Belediyesi'nin çalıştayında bir vatandaşın Kürtçe konuşması MHP ilçe başkanını küplere bindirdi

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Sancaktepe Belediye Sosyal Medya Alper Yeğin Sancaktepe Politika Güncel Yaşam Medya MHP MHP Yaşam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (80)

akan kaplan:

Ne diyor bu dağ adamı…O?O?

Yanıtla442225
Gelir Geçer Her şey:

Tanrının yanlışlıkla dalgınlıkla hatta belki de bir uyku halindeyken yarattığı sonra da pişman olduğu dil

10430
Marko Apostolidis:

dürüst olalım... camide hoca arapça hadis ve ayet okuyor ve güya ardından tercüme yapıyor... belki arapça cemaate küfür etti? caminin içi arapça, namazda sureler arapça, tabuttaki yazı arapça ve kimse anlamıyor ve kimse homurdanmıyor. ama kürtçe cümle kur tepki hazır. ezan ve sela bile arapça ama kim anlıyor cübbeli ahmet hoca hariç?

6667
Alparslan Türkdoğan:

Dağdan geldim seni mikcem diyor

4026
Citoles Cipralex:

Sen tam bir süzmesin, iyi süzmüşler seni

1227
Cengiz Akgün:

Bölücülük hainlik yapmadığı sürece farklı dille konuşmasında bir sıkıntı yoktur.

Yanıtla121497
Kasım Ekşi:

Geçsin aynanın karşısına akşama kadar konuşsun ama bana bir mesaj vermek birşey anlatmak istiyorsa nasıl olacak.

01
özgün özen :

KAYYUM ŞART..

Yanıtla340148
Hüseyin ASLANHAN:

Babanın yerine Kayyım atansın bence.

315
Malatyalı:

Ananasa gonderekmi

14
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title