Haberler

Hollandalı siyasetçiden skandal paylaşım: Erdoğan'a oy verenler çantalarınızı toplayın, güle güle

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleşen seçimden zaferle ayrılması, tüm dünyada manşet oldu. Birçok lider Erdoğan'ı tebrik ederken; ırkçı çıkışlarıyla tanınan Hollandalı Özgürlük Partisi Başkanı Geert Wilders ise skandal bir paylaşım yaptı. Wilders, "Erdoğan'a oy veren tüm Türklerin artık çantalarını toplayıp Türkiye'ye taşınmasını temenni ediyorum. Güle güle!" dedi.

Türkiye'de milyonlarca seçmen cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs'ta ikinci kez sandık başına gitti. Henüz resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi yüzde 52.16 oyla, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu geride bırakarak kazandı.

TEBRİK YAĞDI

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından başta Katar, Azerbaycan olmak üzere birçok ülkenin lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak tebrik etti. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna lideri Zelenski gibi dünya liderleri ise sosyal medya hesaplarından peş peşe tebrik mesajları yayınladı.

Seçim sonucunun ardından Hollandalı siyasetçiden skandal paylaşım

SKANDAL PAYLAŞIM

Hollanda'nın ırkçı çıkışlarıyla gündeme gelen siyasetçilerinden Özgürlük Partisi Başkanı Geert Wilders ise tebrik etmek yerine skandal bir paylaşımla gündeme geldi. 2. tur seçimlerinin sonuçlarının ardından kişisel Twitter hesabı üzerinden paylaşımlarda bulunan Wilders, "Hollanda'da İslamofaşist Erdoğan'a oy veren tüm Türklerin artık çantalarını toplayıp Türkiye'ye taşınmasını temenni ediyorum. Güle güle!" ifadesini kullandı.

İşte tepki çeken o paylaşım;

Seçim sonucunun ardından Hollandalı siyasetçiden skandal paylaşım

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Geert Wilders Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

Dr.Kimbel:

Bence adam hakli sen hollandada yasayacaksin türkiyedeki geclerin gelecegine karar verme hakkini nerden buldun hepiniz gelin türkiyeye hollanda sizi kovmadan

Yanıtla228430
Teo Yüksel:

Ben bunu bir skandal olarak görmüyorum. Türkiye cennet olduğu için gurbetçilerin kendi cennetinde yaşamasını istemiş. İyilik de yaramıyor

Yanıtla154376
Hakan Yildiz:

Ula kac Türk kaldi ki senin o mini Salatilik Devletinde… ayagini denk al sular altinda kalacagin zamani Bekle … yatacak kacacak yerin kalmayacak

Yanıtla228237
H do:

Demokrasi bu mu?

Yanıtla154262
özgün özen :

bu adama ancak hoşşttt denir.

Yanıtla234163
DİYAR BEKİR:

ozaman alın burdakileri verin ordakileri

Yanıtla33293
Süleyman Özçelik:

adam haklııııı madem okadar iyi gidin dedi

Yanıtla70206
Hsn:

Madem Avrupa okadar iyi sizde oraya gidin ozaman

9696
berna pusat:

Türkiye sandınız galiba, her kapısına geleni içeri almıyorlar.

24103
Serkan Bilge:

Gayet mantıklı bir açıklama. Adam özetle madem Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiniz, onun seçilmesini bu kadar çok istiyorsunuz o zaman burada işiniz yok Türkiye'ye geri dönün demiş.

Yanıtla68186
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title