Haberler

Şehitlik Anıtı'nın Kaldırılması

Abone Ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Tophane'de Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerinin yanında bulunan şehitlik anıtının BBP'nin çabalarıyla kaldırılmasından sonra bazı siyasi parti il başkanlarının yaptığı açıklamaların dehşet...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Tophane'de Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerinin yanında bulunan şehitlik anıtının BBP'nin çabalarıyla kaldırılmasından sonra bazı siyasi parti il başkanlarının yaptığı açıklamaların dehşet verici olduğunu belirterek, "BBP'nin Cumhuriyet ve vatan sevgisini sorgulamak kimsenin haddine değildir" dedi.

Kurtuluş Savaşı'nda Yunanlıların şehirden kovulması sırasında Hacıvat Köprüsü yakınlarında şehit olan Bursalı 14 askerin hatırasına dikilen abidenin üzerindeki kitabe yıllardır tepki görüyordu. Osmanlı Devleti'ni bir işgalci kuvveti gibi gösterdiği gerekçesi ile 2 aydır çeşitli televizyon programı ve toplantılarda yoğun bir şekilde gündeme gelen anıt, tarihçiler, siyasetçiler ve Bursalıların büyük tepkisine sebep oluyordu. Tarihçiler, medya ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal'ın konuyu gündeme taşımasının ardından, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık meseleye el attı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bursa il yöneticilerinin Ankara'daki ziyaretinde konuyu sorup bilgi aldı ve gereğinin yapılması talimatını verdi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri de anıtın kaldırılması için yazılı talepte bulunan BBP İl Başkanı Ömer Ünsal'ı arayarak bu konuda talimat verildiğini ve konunun gereğinin yapılacağını söyledi. Bu gelişmelerden sonra Tophane'de tepki gören abide için Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Komisyonu, bir müzede korunmak üzere anıtın sökülmesine karar verdi. Karar, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bildirilerek anıt yerinden kaldırıldı.

Anıtın kaldırılmasından sonra bazı siyasi partilerin bu durumu eleştirdiğini ifade eden BBP İl Başkanı Ömer Ünsal, "BBP'nin hamleleri kent siyasetine katkısı olmayanları rahatsız etmiştir. Bundan sonra BBP Bursa adına üzerine düşen her doğruyu yapacaktır. Bu açıklamaları yapanlar, CHP ve İşçi Partisi klasiği olmaktan öteye gitmez. Hayatları boyunca düşman üreterek ayakta kalmak isteyen siyasi düşünceler tarihin derinliklerine gömülecektir" dedi.

Düne kadar şehit cenazesine katılmayanların bugün kendilerini milliyetçi olarak tanıttığının altını çizen Ünsal, "BBP hiçbir zaman PKK destekçisi olmadı. Doğu ve Güneydoğu'ya gitmek için BDP'den de izin istemedi. Kuruluşumuzdan bu yana hiçbir zaman yanlışın yanında yer almadık. Osmanlı'yı da Cumhuriyeti de kuran Türk insanıdır. Cumhuriyet kimsenin tekelinde değildir" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Osman Gazi Ömer Ünsal Tophane Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title