Haberler

Şener Hükümeti Eleştirdi

Abone Ol

TP Genel Başkanı Şener: "Generallerin de İtiraz Hakkı Var"

TP Genel Başkanı Abdullatif Şener, 3 generalin açığa alınması ile ilgili olarak, her kurumun Anayasa ve yasalarda var olan yetkilerine dayanarak karar aldığını belirterek, "Kararın muhatabı olan generaller açısından da hukuk çerçevesinde itiraz hakkı vardır" dedi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ne bağlı Ovaazatlı Belediyesi'nde 5 Aralık'ta yapılacak seçimler öncesi vatandaşlara görüşmeye gelen Abdullatif Şener, daha önce önce kent merkezinde basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik Palas Otel'de değerlendirmelerde bulunan Şener, Ovaazatlı'da ilk kez seçimlere katılacaklarını ve oy pusulasının en sağında yer alacaklarını belirtti. Seçime iddialı girdiklerini kaydeden Şener, belediye başkanlığı için tek kadın adayın kendi partilerinden olduğunu ifade ederek, başarılı olacaklarını söyledi.

'FÜZE KALKANI KAMUOYUNDAN GİZLENMİŞTİR'

TP Genel Başkanı Abdullatif Şener yaptığı açıklamada, füze kalkanı ile ilgili olarak alınan kararın Türkiye'nin alehine olduğunu açıkladı. Hiçbir vatandaşın Türkiye'nin savaş alanına dönmesini istemeyeceğini belirten Şener şöyle konuştu:

"Füze kalkanı demek, Türkiye'nin içinde olmadığı bir çatışmanın kalkanı olması anlamına gelir. Bu konu Türk kamuoyundan gizlenmiştir. Olay ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin yaptığı açıklamanın ardından, gecikmeli olarak gündeme gelmiştir. Ayrıca böyle bir kararı hiçbir ülkede hiçbir siyasi iktdidar kendi başına veremez. Türkiye'de konuşlanmasına son NATO zirvesinde karar verilmiştir. Ama hala kamuoyu suskundur. Bundan 5 yıl, 20 yıl önce olsaydı, Türkiye'nin 4 bir yanında sivil toplum kuruluşları bu kararı protesto ederdi. Mitingler düzenlenirdi, kamuoyu direniş gösterirdi. Türkiye'de korkunç bir sessizlik, suskunluk ortamı var. Bunun tek ve en önemli sorumlusu, kamu gücünü bir baskı aracı olarak kullanan Başbakan ve hükümetidir. Yani mevcut iktidardır. Böyle bir yönetim biçimi çağdaş demokraside görülemez. Maalesef bu Türkiye'de yaşanmaktadır."

'DIŞ POLİTİKADA EKSEN KAYMASI YAŞANIYOR'

Alınan bu karar ile Türkiye'nin bir eksen kayması yaşandığınıöne süren TP Genel Başkanı Abdullatif Şener, "Birincisi, Türk dış politikası eksen kaymasına uğramıştır. İkincisi ise, ülkemiz bunun konuşlanması ile ilgili maliyetlerden de etkilenecektir. Bir diğer etken ise, herşeyden önce nükleer serpintiler Türkiye'yi tedavi edilmez, altından kalkılmaz sorunlarla başbaşa bırakacak demektir" dedi.

GENERALLERİN AÇIĞA ALINMASI

Basın mensuplarının 3 generalin görevinden alınması ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Şener, konuyla ilgili farklı yorumlar yapıldığına işaret ederek şunları söyledi:

"Ben fotoğrafa daha geniş bakmak gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de tüm kurumların ve birimlerin yetkileri bellidir. Anayasa'da ve yasalarda böyle bir durumda varolan yetkiye dayanarak ilgili bakanlar bu kararı almışlardır. Ama kararın muhatabı olan generaller açısından da hukuk çerçevesinde itiraz hakkı vardır. Dolayısıyla herkes yasalardan kaynaklanan haklarını kullanacaktır. Zaman zaman olumsuz sonuçlar ortaya çıksa da, sonunda Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu bilip, nihai hukuki durumun herkes tarafından işin olabiliri olarak kabul edilmesi gerekir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title