Haberler

Sokak hayvanları nasıl uyutulacak? AK Partili isimden çok tartışılacak "ötanazi" ifadesi

Güncelleme:
Abone Ol

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, uzun süredir tartışma konusu olan sokak köpekleri düzenlemesine ilişkin bilgi verdi. Güler "Uyutulma olmak zorunda, yasada ötanazi diye geçecek.'' ifadesini kullandı. Güler, uyutmaya veteriner hekimler ve kamu yöneticilerinin karar vereceğini söyledi.

Sokaklardaki başıboş köpeklerle ilgili tartışma konusu olan kanun teklifiyle ilgili AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, açıklamada bulundu. Güler, köpeklerin uyutulmak zorunda olduğunu belirterek bu konuda karar verici konumunda veterinerlerin ve kamu yöneticilerinin olacağını söyledi.

"KUDUZ RİSKİ TAŞIYAN HAYVANLAR VAR"

Henüz meclise gelmeden özellikle uyutma seçeneğiyle tartışmalara neden olan başıboş köpeklere yönelik kanun teklifinde sona gelindi. Temmuzda Meclis'e sunulması beklenen teklifle ilgili CNN Türk'e konuşan Güler, "Kuduz riski taşıyan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı olmayan, beslenme zorluğu çeken hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanların da sağlığını korumak zorundasınız." dedi.

Sokak hayvanları nasıl uyutulacak? AK Parti'den yeni açıklama varAK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler

UYUTMA YASADA "ÖTANAZİ" DİYE GEÇECEK

Güler, hastalıklı ve sahiplendirilme imkanı bulunmayan hayvanlarla ilgili uygulamanın yasada "öldürülme" ya da "uyutulma" şeklinde değil, "ötanazi" tanımıyla yer alacağını belirtti.

"VETERİNER HEKİM VE KAMU YÖNETİCİLERİ KARAR VERECEK"

Ötanaziye kararın nasıl verileceği konusunda da bilgi veren Güler, kuduz olan, bulaşıcı hastalık taşıyan, saldırganlığı artmış ve rehabilite edilemeyecek durumdaki köpeklerin uyutulmasına, veteriner hekimlerin ve kamu yöneticilerinin karar vereceğini söyledi.

Sokak hayvanları nasıl uyutulacak? AK Parti'den yeni açıklama var

Teklifte en önemli başlığın kısırlaştırma olacağını vurgulayan Güler, kısırlaştırmayla birlikte sahiplendirmenin de özendirileceğini belirtti.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Hayvan Hakları Abdullah Güler AK Parti Politika 3-sayfa Yaşam Hukuk Kamu Hayvan Hakları Hukuk 3.Sayfa Yaşam Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (93)

şahabettin Ayyıldız:

zararsız bir hayvanı öldürmek Allah a karşı gelmektir, (Müslüman Türkiye) yani sen diyorsunki Allah sen bunu neden yarattın

Yanıtla117487
Güven önemlş:

şahabettin benim de bir türü yok etmek, yaradana neden yarattın ki demek gibi aklıma geliyor

2450
Mustafa Acar:

Açıkç ben fazla dindar biri değilim ama YARADILANI SEVERİM YARADANDAN ÖTÜRÜ sadece insan olma òzelliğini kazanamamış ama mecburen nüfus kütüğüne insan diye kaydedilenleri sevemedim bir türlü

1455
Güven önemlş:

canım türkiyem Allah ın işine karışan onun yarattıklarını komple yok edenler değil mi

526
Canım Türkiyem:

Şehabettin, güven, tövbe estağfurullah. Saçmalayıp bırakın ALLAHIN işine karışmayın

910
VEFA:

Bize sözde değil;bilgisiz, itikadsız, militarist değil;özde inanlar, vicdan ve merhamet sahibi insanlar lazım!...

05
VEFA:

Ötenazi hakkı tanınamaz. Bizim hangi kurumumuz doğru düzgün işliyor ki, ötenaziye karar verecek veteriner, memur düzgün işlesin. Bu mutlaka hayvanları amacı dışında yok etmek için kötüye kullanılacaktır. Tüm hayvan severler ,merhamet ve vicdan sahibi her insan buna karşı çıkmalıdır.

Yanıtla196171
Güven önemlş:

vefa çook haklısın

9291
Cevoli:

Abla köpekleri sakiplenirsen hepsini kurtarmış olursun

4273
mehmet arif inci:

Doğru diyorsun yanlış kararlar alınmaması adına hepsinin uyutulması gerekiyor .

4457
Tüm 93 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title