Haberler

Son seçim anketinde bomba detay! Muhalefet için tüm düğüm HDP'de çözülüyor

Güncelleme:
Abone Ol

MAK Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat, son anketin sonuçlarını paylaştı. Kulat, CHP, İYİ Parti, Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi'nin oylarının toplamda yüzde 46 yaptığını ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için HDP'nin tavrının kilit olduğunu belirtti.

Türk siyasetinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. dönem adaylığına ilişkin tartışmalar sürerken, muhalefetin nasıl bir politika izleyeceği de hayli merak ediliyor. Özellikle HDP'nin de destekleyeceği bir adayın çıkarılıp çıkarılmayacağı sorusunun gündemi meşgul ettiği sırada yapılan anketin sonuçları dikkat çekti.

"HDP SEÇMENİ KİLİT KONUMDA"

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan Mehmet Ali Kulat, yeni yaptıkları anketle ilgili bilgiler verdi. Kulat, "CHP yüzde 25 bandında, İYİ Parti yüzde 15 bandının üstünde. Ama yüzde 15 olduğunu varsaydığınızda zaten yüzde 40 yapıyor. Buna ilaveten Saadet Partisi var ki 2 puanın üzerinde bir oya sahip, Demokrat Parti var, DEVA ve Gelecek Partisi şu anda yüzde 5.5 bandına doğru yürüyorlar, dolayısıyla onları da eklediğinizde yüzde 46-47 bandında bir fotoğrafla karşı karşıya kalıyoruz. Burada kilit seçmen HDP'li seçmen" dedi.

"AK PARTİ'DEN KAYANLAR İYİ PARTİ'YE GİTMİŞ GÖRÜNÜYOR"

Ak Parti'de oy kaybı olduğunu belirten Kulat, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: " Ak Parti, 24 Haziran seçimlerinde yüzde 42.5 oy almıştı. O oy oranı şu anda yapılan bütün kamuoyu araştırmalarında yüzde 30-32 bandına inmiş durumda. Bunun anlamı şu; AK Parti 10-12 puan kaybetmiş durumda. Bu kaybettiği 10-12 puanlık oyun yaklaşık yarısı İYİ Parti'ye gitmiş görünüyor. İYİ Parti, gittikçe merkez sağa yerleşti. Geri kalan 5 puanlık bir oy da DEVA Partisi ve Gelecek Partisi arasında paylaşılmış durumda. Bu arada MHP yüzde 11.5'luk bir oy oranından yüzde 7 puanlara inmiş durumda, ondan da birazını İYİ Parti, birazını da yine bu partiler veya yeni kurulan başka partiler alıyorlar. Dolayısıyla artık AK Parti ve MHP'nin toplamı yüzde 40 bandının altında, üstüne BBP'yi bile ekleseniz bu oran değişmiyor."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Mehmet Ali Kulat AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

Kenan Tetik:

Chp merkezinde yapılmış bir anket her seçim öncesi olduğu gibi vatanını seven kime oy vereceğini bilir durmak yok yola devam

Yanıtla15269
recep serçe:

HEM MUHALEFET HEM DE İKTİDAR PEŞİNDE HDP NİN OYUNU ALAN KAZANIR AMA HÜKÜMET MHP Yİ KAYBETMEK İSTEMEZ HDP DEĞİL DE KÜRT SEÇMEN DİYEREK SEÇİME GİRER AMA CHP YE GELİNCE HDP DENİLİR GARİP AMA GERÇEK BU....

Yanıtla3582
Metin Yalcin:

Kapalı kapılar ardında paslaşmalar ve dürüst biziz diye kasıla kasıla gezmeler, seçmen işini bilir gereğini yapar rahat olun ..

Yanıtla1752
Umit Cetin:

bırakın bu işleri reisimiz kazanacak

Yanıtla146
Haydar:

Akparti HDPye göz kırparsa Bahçeli ne diyecek acaba.Yoksa gene suspusmu olacak.

Yanıtla413
Hamit Gündoğdu:

Her halükarda millet ittifakı seçimi göğüsler gibi bir durum söz konusu. Çünkü AKP'nin yeni bir Kürt açılım süreci başlatması söz konusu bile olmamalıdır olamazda zaten. Seçmen bazında AKP'de HDP'de ve MHP'de ters rüzgarlar estirebilir. Millet ittifakı kazanmış gibi.

Yanıtla76
soner keskin:

seçinin sonucunu belirleyecek tek şey EYT dir. Kim EYT nin tüm haklarını , hiç bir formül uygulamadan haklarını tam eksiksiz bir şekilde verirse insanlar oyunu ona verir.

Yanıtla66
OKUR:

yüzlerce anket yayınlanıyor fakan her gün sokaklarda olduğum halde bir tanesi ne bana nede yakınlarıma tesadüf etmiyor çok garip

Yanıtla26
yiğit:

siz Yeniden Refah Partisini her ne kadar oraya eklemesenizde göstermesenizde milletin gönlünde var ve seçim zamanı oy oranlarını görünce süprizmiş gibi davranacaksınız...

Yanıtla33
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title