Haberler

Son seçim anketinde büyük sürpriz! AK Parti, üçüncü sıraya geriledi

Güncelleme:
Abone Ol

26 ilde 1824 katılımcıyla yapılan seçim anketine kararsızlar damga vurdu. Yüzde 25 ile kararsızların başı çektiği ankette; yüzde 21.6 ile CHP ikinci sırada yer aldı. AK Parti ise yüzde 21 ile üçüncü sırada kendine yer bulabildi.

Muhalefetin erken seçim baskısının arttığı şu günlerde İdeaPolitik Enstitü tarafından dikkat çeken bir araştırma yapıldı. 26 ili kapsayan araştırmada 1824 katılımcıyla "Yarın seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Anketten çıkan sonuca göre; şu an "Türkiye'nin en büyük partisi" kararsızlar olarak öne çıktı.

Araştırmaya göre bu pazar seçim olsa kararsızlar yüzde 25.5, boş oy kullanırım diyenler yüzde 6, fikir bildirmeyenler yüzde 5.6, oy kullanmayacağım diyenlerin oranı ise yüzde 0.5 oldu. Buna karşılık CHP yüzde 21.6 ile birinci parti konumunda yer alırken, AK Parti yüzde 21'lik oranla hemen arkasından geliyor.

KARARSIZLAR DAĞITILINCA

Kararsızlar, fikir belirtmeyenler ve oy kullanmayacaklarını söyleyenlerin oyu aritmetik dağıtıldığında ise CHP yüzde 35.2'lik oy oranına, AK Parti ise yüzde 34.3'e ulaşıyor. Üçüncü sırada yüzde 12.4 ile DEM Parti, dördüncü sırada yüzde 5.6 ile MHP, beşinci sırada yüzde 4.2 ile Yeniden Refah Partisi var. İYİ Parti ve Zafer Partisi ise sırasıyla yüzde 3.6 ve yüzde 3'lük oy oranıyla onları takip ediyor.

Son seçim anketinde büyük sürpriz! AK Parti, üçüncü sıraya geriledi

EN BÜYÜK SORUN EKONOMİ

Genel yaşam memnuniyeti anketinde ise katılımcıların Türkiye'de en çok ekonomik zorluklardan şikayetçi olduğu görüldü. Katılımcıların yüzde 66,7'si Türkiye'nin en büyük problemi olarak ekonomiyi gösterdi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

AK Parti Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (86)

Defenestration Enjoyer:

ekonomi akp yi tarihin tozlu sayfalarına attı

Yanıtla91635
Onur Yener:

Sen hayal kurmaya devam et, 2028'e kadar Cumhurbaşkanlığı da mecliste çoğunlukta bizde...

27157
Erkan Unal:

Ulkede o kadar sorun var chp ile kafa kafaya,işte bu kafalarda soru işareti??

40239
Dağıstan:

Servet transferiyle çok zengin olanlar , paralarını yurt dışına kaçıranlar ,yurt dışında mal mülk edinenler vs ne olacak. Hesap sorulmayacak mı ? Nereden buldun denilmeyecek mi ? Haksız kazançla devlete dönmeyecek mi

12182
Hsn:

Erkan unal,anla işte insanlar chp ye oy vermiyor,muhalefette başka parti olsa akparti bu seçimde giderdi büyük ihtimalle.Bşzde chp ye asla oy yok başka partiler olabilir.

6850
Burak:

%30 la nasl tozlu sayfa oluyor

1012
bekir yapici:

ONUR YENER 71 yasindayim bu halk cebine el atan babasi olsa tanimaz, bu yüzden büyük konusma halkimiz gecmiste ekonami sebebiyle cok hükümet düsürtmüstür koalisyon bozdurmustur,ancak gecmisin vatandasi bu kadar cahil uyusuk ve korkak degildi daha bilincliydi en azindan kahvelerde her görüsten gazeteleri okurlardi medya bu derece tarafli degildi dürüst dogru gazetecilerimiz habercilerimiz akademisyenlerimiz yargimiz vardi.

17
bekir yapici:

DAGISTAN trump birini resmen servetini aciklayimmi diye tehdit etmedimi bunlarin köse olanlarinin serveti tasinmazlari yurtdisinda kimse ülkemizde binlerce hektar bos alanlar varken hangi kafaya hizmet ekim bahanesinle kime niye afrikada ada arazi aldiniz kiraladiniz hani bugdaylar nerde diye amerikadaki devasa binayi hangi parayla yaptiniz malikane aldiniz diye halkimiz sorguladimi o yüzden böyle halka böyle yönetim bu iktidardan ülkede adalet hak beklemek ölüden is beklemekle aynidir.

14
Mert:

Ne kadar salak saçma bir başlık.kararsızlar diye bir partimi varda ilk sıraya onlar konup diğerleri arkaya sıralanıyor

Yanıtla32234
faruk merttürk:

Zaten kararsız yok, millet kararını verdi.

533
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title